Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale s-a intalnit cu reprezentantii APIMAR

0
500

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim IRIMESCU, a avut o intalnire in 24 februarie 2016 cu reprezentantii Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Masini Agricole din Romania (APIMAR).

Principalul subiect de discutie a vizat verificarea sesizarilor potrivit carora distribuitorii de masini agricole practica preturi diferentiate, achizitia de utilaje agricole din fonduri europene realizandu-se la preturi mai mari decat cele practicate pentru utilaje cumparate din alte surse financiare.

Ministrul Irimescu a semnalat ca achizitia unui tractor in Romania este la un pret mult mai mare decat la acelasi utilaj agricol cumparat in Germania. Conducerea APIMAR a dat asigurari ca isi mentine sprijinul pentru dezvoltarea agriculturii romanesti si ca nu practica preturi diferite, acestea fiind stabilite conform principiului competitivitatii.

Facem precizarea ca pe pagina Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale,www.afir.info, este disponibila baza de date cu preturi de Referinta (BDPR) pentru masini, utilaje si echipamente specializate, care pot fi achizitionate prin masurile de investitii aferente Programului National de Dezvoltare Rurala.

Toate acestea se arata intr-un comunicat de presa sosit pe adresa agentiei noastre.