Generatorul de azot Atlas Copco, sursa continua de azot in fabrica

0
918

Generatorul de azot Atlas Copco NGP + permite producatorilor de produse alimentare si bauturi sa beneficieze de propria lor sursa de nitrogen in fabrica. Comparativ cu livrarea de gaz de azot imbuteliat sau livrarile de gaze in vrac, avantajele includ reducerea costurilor si disponibilitatea continua a gazului de azot in fabrica.

Generatorul furnizeaza un flux continuu de azot la un nivel de puritate de pana la 99,999% si se conecteaza la o retea de aer comprimat existenta, folosind sistemul de plug-and-play Atlas Copco pentru instalarea si integrarea facila.

Gatorade1

Generatorul de azot utilizeaza tehnologia PSA (absorbtie si presiune variabila), tehnologia care genereaza nitrogen din aerul comprimat si care foloseste aerul disponibil din atmosfera. Vaporii de apa, oxigenul, CO2 si alte gaze sunt adsorbite si eliberate sigure si pure inapoi in atmosfera. Rezultatul este azot practic pur la iesirea din generator, ceea ce face dispozitivul o sursa sigura, fiabila, eficienta si rentabila de nitrogen pentru industria alimentara si a bauturilor.

Sistemul poate fi conectat la 100% aer comprimat fara ulei pentru a produce azot continuu care este de pana la 99,999% puritate si 100% fara ulei.

Generatorul este livrat gata de utilizare si necesita doar aer comprimat uscat. Design-ul este robust, iar sistemul ofera posibilitatea de a seta concentratia de nitrogen pana la nivelul dorit (de la 95% la puritate 99,999%). NGP + are o perioadă de rambursare de 18-24 luni, in multe scenarii, sustin reprezentantii companiei.

Pe piata locala, Atlas Copco Romania functioneaza, prin intermediul diviziei Construction Technique, ca un hub regional care coordoneaza activitatea comerciala din 14 tari ale regiunii, ca Bulgaria, Croatia, Serbia, Grecia sau Israel. Anul trecut, in 2015, Atlas Copco a implinit 10 ani de activitate in Romania, anuntand o cifra de afaceri de 22 milioane euro pentru 2015, o crestere cu 10% fata de anul anterior.