DuPont Bax, noua metoda pentru detectarea Listeria in mezeluri

0
633

Institutul de Cercetare AOAC din America a aprobat cea mai recenta metoda Sistemul DuPont Bax, folosit pentru a detecta Listeria, un agent patogen care provoaca toxiinfectie alimentara si se gaseste in carnea de pasare si vita.

AOAC este o asociatie independenta non-profit specializata in standardele de siguranta alimentara. Reprezentantii institutului au declarat ca Sistemul DuPont Bax ar putea fi folosit pentru a testa Listeria in mezeluri si somon afumat, precum si spanac si branza.

“Testarea Listeria este critica pentru industria alimentara – in special pentru produsele lactate, produse proaspete si carne gata pentru consum – ca un indicator al faptului ca bacteria daunatoare L. monocytogenes poate fi prezenta in aceste alimente”, a spus Troy Ayers, Lider de vanzari in America pentru Diagnostics, DuPont Nutrition& Health. “Testarea exacta, fiabila si flexibila pentru Listeria este o prioritate pentru aceste industrii pentru a detecta rapid si a ajuta la eliminarea agentilor patogeni care ar putea duce la probleme serioase de sanatate.”

Noul Sistem DuPont Bax X5, care a fost introdus in industria carnii, in iulie 2015, permite amplificarea ADN-ului si detectarea imediata a agentului patogen pentru pana la 32 de probe, la un moment dat.

X5 este o versiune mai mica a sistemului traditional Bax.

Sitemul BAX® X5 PCR pentru Salmonella este o metodă rapida si sigura pentru detectarea speciilor de Salmonella dintr-o varietate de produse alimentare si probe de mediu. Testul reporteaza rezultate clare cu Da/Nu pentru Salmonella la concentratii mici de 104 cfu / ml dupa adaugare. Cu un timp de procesare de aproximativ 3,5 ore in instrumentul BAX System X5, metoda returneaza rezultate comparabile cu metodele de cultura, dar cu un timp mult mai rapid pentru afisarea rezultatelor.

Timp de 20 de ani, companiile din industria alimentara din intreaga lume s-au bazat pe Sistemul DuPont Bax pentru detectarea precisa, de incredere a agentului pathogen.