Grupul canadian Delamore & Owl intentioneaza sa cumpere producatorul Argus Constanta

0
1288

Fondul de investitii SIF Oltenia, detinatorul a 86% din actiunile Argus Constanta, a anuntat semnarea unui memorandum de intelegere cu grupul canadian Delamore & Owl pentru inceperea procedurilor de vanzare a producatorului de ulei vegetal din judetul Constanta.

Argus_3Grupul canadian Delamore & Owl este un grup de firme ce deruleaza o multitudine de activitati printre care si afaceri in agri- business, cu venituri de circa cinci miliarde de dolari anual.

”SIF Oltenia informeaza investitorii ca pe data de 12 ianuarie a semnat cu firma Delamore & Owl Group of Companies un memorandum prin care SIF Oltenia este de acord ca Delamore sa inceapa procesul de due dilligence (tehnic, legal si financiar) in vederea unei potentiale achizitii a participatiei detinute de SIF la Argus Constanta”, se arata intr-o informare a societatii de investitii financiare ce a fost transmisa Bursei de Valori Bucuresti.

Argus produce brandu-rile de ulei de floarea soarelui Argus, Tomis, Sorica si Sora Soarelui. Compania Argus a inregistrat in 2014 o cifra de afaceri de 176,4 milioane de lei, bucurandu-se de o crestere de 12% fata de anul precedent.

Piata de ulei vegetal din Romania este dominata de grupul american Bunge si cel francez Sofiproteol (care detine compania Expur Urziceni). Un alt jucator important este Prutul din Galati, detinut de un antreprenor local.