Investiție de 1,3 milioane de euro la FrieslandCampina

0
68

FrieslandCampina România, producătorul brandului de lactate Napolact, a inaugurat astăzi o nouă linie de producție de brânză telemea în fabrica din Cluj-Napoca, în urma implementării unei investiții în valoare de 1,3 milioane de euro, informează Revista Piața.

În urma finalizării investiției, fabrica FrieslandCampina din Cluj-Napoca, centrul de producție pentru brânzeturi al companiei, și-a triplat capacitatea de producție. Compania investește permanent în echipamente și tehnologie în vederea îmbunătățirii standardelor de calitate, a adaptării capacităților de producție în funcție de evoluția pieței de profil, a creșterii eficienței și în dezvoltarea permanentă a produselor.

„Prin această nouă linie de producție susținem și creștem principalului brand din portofoliu, Napolact, livrăm un produs calitativ superior și autentic, realizat conform rețetelor tradiționale, în timp ce beneficiem de avantajele unui proces de fabricație competitiv. Vom continua să investim în această fabrică și în optimizarea proceselor pentru a putea susține inovația în ceea ce privește portofoliul de produse”, a declarat Cornel Cărămizaru, director general FrieslandCampina România.

Compania alocă anual peste 3 milioane de euro pentru proiecte ce au ca scop eficientizarea și creșterea capacităților de producție din fabricile din Cluj-Napoca și Târgu Mureș, optimizarea proceselor de fabricație și dezvoltarea de noi produse sub principalul brand din portofoliu, Napolact.

FrieslandCampina România a înregistrat la finalul anului trecut afaceri de 331 milioane de lei, în creștere cu 4% comparativ cu anul precedent, și a revenit pe profit în urma finalizării programului de consolidare a operațiunilor de producție și a implementării unui program de investiții extensiv în cele două fabrici din Cluj-Napoca și Târgu Mureș.