KFC Romania extinde programul Harvest si contribuie activ la reducerea risipei alimentare prin sustinerea comunitatii, la nivel national

0

Bucuresti, 27 august 2019. KFC continua sa contribuie la reducerea risipei alimentare prin extinderea programului Harvest cu un nou parteneriat – Asociatia “Sfantul Arhidiacon Stefan” (ASAS) Ghencea, din Bucuresti, acesta fiind cel de-al patrulea colaborator care se alatura retelei.

Astfel, prin donarea surplusului de alimente din restaurante, KFC ofera un ajutor semnificativ organizatiei, asigurand astfel una din mesele principale ale zilei persoanelor din medii defavorizate sau aflate în risc de excluziune sociala.

Programul Harvest este o initiativa de responsabilitate sociala, implementata la nivel global, care are misiunea de a combate risipa alimentara si de a spijini organizatiile non-guvernamentale, la nivel local.

In Romania, acesta a fost implementat in noiembrie 2017 si functioneaza dupa modelul sistemului international. In aproape 2 ani de activitate, peste 600 de beneficiari, printre care copii, batrani, familii nevoiase, persoane cu dizabilitati au primit hrana zilnica, o nevoie primordiala pentru fiecare om. In total, au fost colectate si distribuite peste 2.500 kg de carne de pui, din restaurantele KFC din Bucuresti si Brasov. Prin colaborarea cu cea de-a patra organizatie caritabila, Asociatia “Sfantul Arhidiacon Stefan” (ASAS) Ghencea, KFC continua sa se implice activ in sustinerea comunitatii.

ASAS Ghencea a fost înfiintat in 2004, avand ca obiectiv principal dezvoltarea Centrului Comunitar Ghencea. Printre activitatile si programele desfasurate in prezent la Centru se numara: Clubul Copiilor (program de prevenire a abandonului scolar), Cantina sociala (asigurarea unei mese de pranz pentru 140 de persoane/zi, de luni pana vineri), Clubul Seniorilor (program de reinsertie socio-profesionala), precum si consilierea psihologica, sociala, juridica, asistenta medicala primara si servicii sociale gratuite).

„O problema tot mai prezenta pe agenda publica si care provoaca numeroase efecte negative este risipa alimentara. Aceasta produce consecinte importante asupra economiei si bunastarii populatiei, dar si a mediului, ducand la o nevoie urgenta de a gasi solutii cu impact pozitiv in societate. Programul Harvest intampina aceste nevoi si, mai mult decat atat, reprezinta si un sprijin important pentru persoanele din medii defavorizate, asigurandu-le hrana zilnica. In prezent, colaboram activ cu trei asociatii, respectiv Caritas Bucuresti, Organizatia Umanitara CONCORDIA si Bucuria Darului. Ne bucuram ca Harvest este un program de succes, dorinta noastra este sa il extindem in continuare si sa cream o retea sustenabila prin care nu doar reducem risipa alimentara, dar reusim sa educam si sa crestem totodata calitatea vietii persoanelor din medii defavorizate”, a declarat Claudia Porojan, Senior PR & CSR Manager, Sphera Franchise Group.

Printre produsele KFC Romania care pot fi donate se numara: Zinger fillet, Fillet, Fillet bites, Crispy Strips sau bucati de pui. La nivel de program, introducerea unei organizatii non-guvernamentale ca partener presupune verificarea unor standarde obligatorii: o bucatarie complet echipata care sa detina toate autorizatiile legale, conditii de transport care sa permita mentinerea unei temperaturi adecvate, ustensile pentru gatit, s.a.

Programul Harvest este implementat la nivel international in mai multe tari, precum: SUA, Puerto Rico, Marea Britanie, Canada, Spania, Italia, Africa de Sud, iar acum in Europa de Est. In aceste tari, restaurantele KFC doneaza, in fiecare an, aproape 1.600 de tone de alimente bogate in proteine, catre organizatiile non-guvernamentale.


Despre Sphera Franchise Group S.A.
Sphera Franchise Group S.A. este cel mai mare grup din industria de food service din Romania si detine companiile care opereaza in sistem de franciza brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery si Taco Bell.

In Romania, lantul de restaurante KFC numara 77 de restaurante atat in Bucuresti, cat si in alte orase precum Timisoara, Arad, Botosani, Cluj-Napoca, Oradea, Suceava, Pitesti sau Brasov. De asemenea, KFC Romania opereaza doua restaurante la Chisinau, Republica Moldova si 13 in Italia.