Lanţul de restaurante Spartan, o afacere profitabilă

0
1355
Spartan_restaurant

Compania Spartan, înfiinţată în 2012, a mizat pe apetitul românilor pentru vacanțe în Grecia, una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă în rândul românilor, şi a lansat un lanț de restaurante cu specific grecesc.

Reprezentanții companiei au declarat că Spartan nu este un concept 100% grecesc, ci se ghidează după propria filozofie şi versiune pentru pregătirea proaspătă a preparatelor.

specific_grecesc

În prezent există 10 restaurante proprii şi 8 în franciză sub numele Spartan, compania având unități în Bucureşti, dar şi în oraşele mari din ţară, Arad, Braşov, Cluj, Iaşi sau Timişoara. Potrivit datelor furnizate de companie, anul trecut Spartan a realizat 4 milioane de euro din vânzarea de gyros şi tzatziki şi crede că va încheia anul 2015 cu 5 milioane de euro.

Investiţia minimă într-un astfel de restaurant porneşte de la 60.000 de euro şi poate ajunge până la 95.000 de euro. Compania are planuri de a se extinde la nivel national și este în căutare de parteneri în vederea dezvoltării.

Taxa de franciză costă 10.000 de euro, durata contractului de franciză fiind de 5 ani de zile. Acesteia i se adaugă o redevenţă lunară de 3% şi o contribuţie lunară la bugetul de marketing de 1% din încasări.

Pe piaţa de profil a restaurantelor cu specific grecesc există mai mulţi operatori economici, însă sunt companii mici care activează cu doar una-două unităţi.

Ca parte din planul de dezvoltare pe website-ul restaurantelor Spartan sunt postate anunțuri de angajare personal:

Daca ai spirit de spartan si esti o persoana sociabila te asteptam in echipa noastra. Iti oferim un job stabil si avantajos. Nu conteaza experienta, este foarte important sa iti doresti sa inveti. Angajam persoane cu sau fara experienta, pe urmatoarele posturi: manager, casier, preparator, ajutor bucatar, ospatar, taietor, agent vanzari. Lantul Spartan isi respecta angajatii, se achita de obligatii la timp si incearca sa creeze o relatie de prietenie si armonie in echipa.