Un producator de lactate din Covasna: „Retailerii ne exclud brandurile proprii si ne cer sa producem marca privata“

0
399

Adrian Broanar, unul dintre cei doi actionari romani ai fabricii de lactate Productie Milkcom din judetul Covasna, sustine ca retailerii „au inventat“ noi taxe sub forma de discounturi si retururi pentru a ocoli „legea supermar­keturilor“ (Legea 150/2016) care le interzice acestora incasarea de taxe si servicii de la furnizor.

„Principalele dificultati pe care le-am  intâmpinat in 2016 au fost legate de balbaielile legislative generate de neaplicarea Legii 150/2016. In luna iulie au fost anulate toate taxele, urmand ca la finele lunii septembrie acestea sa fie transformate in risturne si discounturi, iar sub presiunea excluderii din lanturile de magazine am fost nevoiti sa acceptam plata acestora. De asemenea, doi dintre retailerii cu care lucram ne-au exclus de la raft produsele vandute cu brand propriu procesator, cerandu-ne orientarea spre marca proprie a magazinului“, a declarat pentru ZF Adrian Broanar, director de productie si actionar al companiei Productie Milkcom.

Producatorul de lactate marca Milkcom proceseaza zilnic cate 40.000 de litri de lapte, materie prima care provine de la fermele din judetele Brasov si Covasna si pe care o transforma in brânzeturi si alte produse lactate.