Lidl investeste 20 de milioane de euro in cel mai modern centru logistic

0
613
Quatar_investitii

Retail-erul german Lidl va investi 20 de milioane de euro in constructia unui depozit la Lugoj, in judetul Timis.

Acesta este cel de-al patrulea centru logistic de pe piata romaneasca. Construit in colaborare cu firma romaneasca de constructii Bog’Art, noul sediu regional va fi situat in Lugoj, pe Strada Timisoarei si va avea o suprafata construita totala de peste 45.000 mp si o suprafata a terenului de 140.000 mp.

Un factor decisiv in alegerea locatiei l-a constituit proximitatea fata de autostrazile A1 si A6, logistica fiind unul dintre elementele cheie in strategia de dezvoltare a retelei de magazine. Depozitul va gestiona si asigura transportul produselor catre magazinele din zona de Sud-Vest a tarii, permitand astfel o aprovizionare optimizata a acestora.

Despre constructia acestui nou centru logistic, Sergiu Fala, Director National de Expansiune si Servicii Centrale, membru in Consiliul de Conducere Lidl Romania, declara:

„Ritmul rapid de extindere a companiei si necesitatea aprovizionarii zonei de Sud-Vest a Romaniei au impus dezvoltarea acestui proiect pentru care am ales serviciile unei firme romanesti, cu expertiza in constructii de o asemenea anvergura. Ne dorim sa construim o cladire sustenabila, in care sa implementam cele mai noi si performante tehnologii care sa incadreze noul sediu logistic in standardele europene”.

De asemenea oficiali ai companiei mai mentioneaza:

“In cadrul procesului de executie vor fi implementate solutii si tehnologii moderne ce depasesc standardele actuale de eficienta energetica. Toate acestea au ca scop obtinerea unei cladiri sustenabile prin reducerea consumului de energie, a emisiilor, amprentei de CO2 si, implicit, a impactului asupra mediului inconjurator. Pentru masurarea performantelor proiectului se va utiliza sistemul britanic de evaluare a cladirilor sustenabile BREEAM, care este in prezent cea mai utilizata metoda de evaluare a impactului cladirilor asupra mediului”.

In noul depozit vor lucra 100 de oameni care se vor adăuga celor 4.200 pe care compania ii are la acest moment.

Conform Ziarul Financiar, lantul Lidl a incheiat anul 2015 cu 192 de magazine, după ce a deschis nouă magazine, fată de cele zece planificate.