Noutati “Made in France” la ”Seafood” 2016

0
874

Targurile Seafood Expo Global si Seafood Processing Global si-au deschis portile pe 26 aprilie 2016 la Bruxelles (Belgia). Timp de trei zile, peste 1.650 de expozanti din 76 de tari isi vor prezenta principalele tendinte inovatoare din domeniul fructelor de mare.

Ca in fiecare an premiul Seafood Excellence Global Awards va fi decernat celui mai bun produs de gen destinat pietei de retail si celei HORECA (hoteluri-restaurante-catering).

Premiile speciale vor recompensa cea mai buna gama de produse, precum si eforturile producatorilor de a prezenta produse inovatoare (inovatii care ascund de multe ori progrese tehnologice), usor de utilizat, benefice pentru sanatate si nutritie sau cu ambalaje originale. Process Alimentaire a gasit 12 produse frantuzesti printre cele 42 de produse ajunse in finala si a ales dintre acestea 5 produse emblematice.

  • Umami Bretagne de la SLP

SeafoodUmami Bretagne este o pudra concentrata obtinuta prin procedee naturale de prelucrare din scoici, midii, cochilii Saint Jacques si stridii. De asemenea, la productia sa este utilizata carnea de crepidula. Aceasta molusca a fost de altfel motivul pentru care a luat nastere in 2008, firma SLP (Slipper Limpet Processing), care a dezvoltat un procedeu de decorticare la rece, bevetat, ce pune in valoare o abordare  ecologica a productiei de gen. Carnea este transformata in produse culinare iar cochiliile sunt utilizate pentru gradinarit la imbunatatirea continutului de calcar a solului.

SeaFood_5Delpierre, impreuna cu Abyss au dezvoltat un proiect de cercetare pentru construirea unui echipament care sa permita ambalarea unor produse marine la presiuni hiperbarice. Compania isi dorea sa ofere pe piata o gama de fileuri de peste (cod, ocheana, bar, dorada regala, macrou, sardine) gata pentru gatit, in ambalaje portionate de 200 si 325 g. Presiunea inalta la care sunt ambalate fileurile de peste neutralizeaza agentii patogeni si flora microbiana, dubland perioada de valabilitate a produselor, fara utilizarea de conservanti.

De asemenea, sunt pastrate in totalitate calitatile organoleptice si nutritionale ale fileurilor de peste. Procedeul de ambalare va permite crearea de noi debusee de export pentru produsele marine prelucrate astfel. Proiectul de cercetare a necesitat peste doi ani de munca, pentru a se putea determina nivelul optim de presiune ce ar trebui aplicat.

  • Carne cruda congelata de crabi regali, decorticati la presiuni mari de la Freshpack

SeaFoodFreshpack propune carnea de crab regal congelata, fara cartilaj. Acest produs, gata pentru gatit, este obtinut prin aplicarea unor presiuni mari la decorticare. Carnea crustaceelor se mentine pe carapace cu ajutorul unei proteine specifice care se degradeaza la aplicarea unei presiuni de ordinul a 300 MPascali. Prin urmare, in urma aplicarii procedeului care foloseste presiuni mult mai mici decat cele utilizate in cadrul unor procedee de sterilizare (300 Mpa, fata de 600 Mpa), carnea este detasata de carcasa, care poate fi astfel extrasa cu mare usurinta.

  • Snackuri de somon de la Plate-forme d’innovation Nouvelles Vagues

SeaFood_8PFI Nouvelles Vagues este o platforma de inovare specializata in controlul caalitatii si al valorizarii consumului de produse acvatice. Aceasta propune un snack cu peste, pratic si interesant. Produsul reprezinta un raspuns la dezavantajele pe care produsele marine la au in mod cert, atunci cand vorbim de prepararea lor. Snak-urile de somon constituie o gustare convenabila si hranitoare.

  • Sos din alge, de la Globe Export (Stand 7-1801)

SeaFood_9

 

Sub marca Miss Algaé, Globe Export ofera un sos obtinut din salata de alge marine, cu note de lamaie si ghimbir. Compania este specializata in procesarea algelor si dezvolta produse inovatoare pentru consumul de alge, cu legume, condimente, in tartar, in chiftele, sau ca ingredient pentru bucataria moleculara.