O combinatie inovatoare de sortare si transport

0
599

 

Intralox va comercializa in cel de-al doilea trimestru al lui 2016 o noua solutie de transport numit AIM (Active Integrated Motion), destinata in principal transportului de produse ambalate.

transport_8In planul de lucru, de-a lungul ghidurilor integrate, exista mici tampoane mobile. Gama AIM (Active Integrated Motion) cuprinde AIM Sorter, AIM Merge si AIM Switch, echipamente ce se disting intre ele prin designul de proiectare. AIM Switch este ideal pentru aplicatii , cum ar fi eliminarea produselor neconforme , alimentarea unei linii de ambalare duble sau inlocuirea unui brat evacuator.

Echipamentul include un program automat care este conectat la un decodor, ce poate urmari tampoanele si le poate activa la momentul oportun. Acesta atribuie un numar de tampoane in functie de marimea recipientului – tavii ( minim trei tampoane pentru un recipient de 150 mm , de exemplu ) . Toate tipurile de tavi pot fi transmise . ” Aceasta tehnologie optimizeaza manipularea tavilor. Acesta imbunatateste procesul de expulzare si maximizeaza transferul, fiind in acelasi timp usor de curatat “, spune Christophe Lorenzini, reprezentant al Intralox .

AIM a fost testat de catre fabricantul de echipamente originale Vendée Concept, care a ales sa asocieze acest conveyor, modelul evacuator cu noul sau cantar Calibra T cuart . Programul sau ofera o comparatie a produselor respectand o greutate tintita la o rata ce poate atinge pana la 10.000 de produse pe ora . Omologarea echipamentului asigura o precizie de +/- 1 g. Proiectarea zonei de sortare a fost gandita pentru o curatare rapida . Deschiderea podului de cântarire ofera acces la sistemul de infasurare a benzii. Pe langa accentul ce a fost pus pe igiena, calitatea componentelor garanteaza rezistenta la curatare cu jet. Consola de control este dotata cu un touch screen de 8’’. Acesta ofera acces la un software de management ce cuprinde o gama completa de programe

In solutia complet testata de Vendée Concept, cantarul Calibra T Quartz, trimite catre AIM datele de greutate si conformitate a ambalajelor cântarite . Coveyorul ajusteaza in consecinta miscarea tampoanelor.

” Conveyorul AIM inlocuieste un brat evacuator ” flipper ” sau un sistem de explozie de aer. Lipsa aerului comprimat face evacuarea mai silentioasa. Echipamentul este , de asemenea, mai precis. Acesta permite o rotatie a tavii de 90 ° C , afirma Chloe Favre , responsabil marketing al Vendée Concept . Acesta este un avantaj care permite economisirea de spatiu , deoarece indeplineste o serie de actiuni care necesitau pana acum folosirea de echipamente diferite . ”

transportCu peste 800 de brevete si noi produse ce se adreseaza industriei alimentare ( zonei de patiserie, produse lactate, fructe si legume, ready-meal, zonei de procesare carne de pui si peste ), dar si industiei ambalajelor, compania franceza Intralox furnizeaza inca din anul 1924 solutii si rezolvari la probleme clientilor sai.