Pesta porcina africana pune lacatul pe fermele Carniprod Tulcea

0
30

Producatorul de mezeluri Carniprod Tulcea, un business de 18 mil. euro controlat de antreprenorul Nicolae Ciuleac, va renunta la activitatea de crestere a porcinelor, dupa ce peste porcina africana i-a decimat 45.000 de porci.

Carniprod detine o unitate de procesarea a carnii in Tulcea, propriul complex de crestere a porcilor care livra 300 de porci pe zi spre sacrificare, dar si o retea de magazine.

„Am ajuns la 29.000 de porci ucisi dintr-un total de 45.000 de porci ce urmeaza sa fie ucisi si incinerati. Trebuie sa distrugem si 500-600 de tone de carne de porc din depozite. Suntem intr-o zona critica aici in apropiere de Delta Dunarii. Pe viitor vom achizitiona carne de porc de la alti producatori“, a spus Nicolae Ciuleac.

Toti cei 150 de angajati ai complexului de cresterea porcinelor vor ramane fara serviciu, potrivit reprezentantilor companei.

„Le mai dau luna asta salariu si apoi Dumnezeu cu mila. Ramanem cu sectorul comercial, terenurile agricole, dar porcii sa-i creasca altii“, a spus Nicolae Ciuleac.

carne de porcIn 2017 Carniprod a ajuns la afaceri de aproape 81 mil. lei (circa 18 mil. euro), inregistrand un profit net de 5,9 mil. lei (1,3 mil. euro), rezultate obtinute cu ajutorul a 500 de salariati, portivit datelor publice.

Virusul pestei porcine africane a fost depistat pana acum in sase judete din Romania: Ialomita, Bihor, Constanta, Braila, Tulcea si Satu Mare, potrivit Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.