Primul POS implementat intr-o piata de legume si fructe din Capitala

0
934
deficit comercial1, en-gros, reziduuri de pesticide, reziduuri, sanctiuni

In incercarea de incurajare a plăților cu cardul, MasterCard a implementat primul POS într-o piață din Capitală. 

Astfel ca, începând cu 11 decembrie, în Piaţa Hala Traian din sectorul 2, București, posesorii de carduri pot plati cu cardul pentru legumele, fructele şi verdeţurile cumpărate.

În 2015, în contextul local, în care românii utilizează de patru ori mai puţin cardurile pentru a efectua plăţi la comercianţi comparativ cu media Uniunii Europene, conform datelor furnizate de Banca Centrală Europeană, MasterCard a adaptat platforma educaţională – EduCard – lansată în 2009 pentru promovarea plății cu cardul cu componente dedicate pe zona de educație financiară și promoții pentru încurajarea cumpărăturilor pe bază de card.

Scopul acestei actiuni este să schimbe statisticile care anul trecut arătau că, în medie, 14 tranzacţii de plată pe fiecare card emis de băncile locale, aducandu-ne mai aproape de media europeana a fost de 60 de tranzacţii.

Cosmin Vladimirescu, General Manager MasterCard România a declarat:

Experimentul <piaţa> a pornit ca un proiect pilot, însă reacţiile pozitive au condus la implementarea permanentă a unui POS într-o piaţă, devenind astfel o realitate și un lucru normal pentru cumpărătorii de la Piata Traian. Proiectul vine în completarea acţiunilor şi a campaniei #doarcucardul desfăşurate pe parcursul acestui an, cu scopul de a stimula plățile cu cardul. Suntem încântaţi să le oferim posesorilor de carduri MasterCard și Maestro posibilitatea de a realiza plăți într-un mod uşor și sigur la piață. Iar tehnologia contactless le va oferi o  experienţă şi mai rapidă”.

 

In cadrul episodului pilot, desfășurat în toamna acestui an, au fost surprinse reacțiile pozitive ale cumpărătorilor din piață, ceea ce demonstraza că instalarea unui POS în astfel de locuri este bine venită. MasterCard_8

 

In acest sens, Cosmin Vladimirescu, a adaugat:

„Sperăm ca acesta să fie un prim pas către extinderea plăților cu cardul către zone care până acum au fost apanajul exclusiv al numerarului, contribuind în același timp la reducerea economiei gri,”.