Produsele sub mărci proprii au reprezentat între 13% şi 80% din vânzările retailerilor din România

0
378

Produsele vândute sub marca proprie de cei mai importanţi retaileri din comerţul românesc reuşesc să câştige din ce în ce mai mult teren în alegerile consumatorilor din ţara noastră, iar ponderea acestor produse a ajuns între 13%, în cazul Kaufland şi peste 80% în cazul Lidl, anunță, în pagina online, ziarul Bursa.

„Ponderea mărcilor proprii în totalul vânzărilor din cadrul magazinelor Carrefour depăşea, la sfărşitul anului trecut, 15%, ceea ce înseamnă o creştere de 3% faţă de 2015”, reiese din informaţiile transmise de reprezentanţii Carrefour.

Pentru acest an, reprezentanţii lanţului de retail estimează continuarea tendinţei de creştere.

„Estimăm o creştere de cel puţin 5%, ceea ce se va traduce şi printr-o pondere mai mare a acestei categorii în cadrul vânzărilor din reţeaua magazinelor Carrefour cu format mare”, au menţionat reprezentanţii Carrefour.

Produsele vândute sub marcă proprie în magazinele Kaufland reprezintă 13% din totalul ofertei.

„În ceea ce priveşte vânzările, ponderea acestora se încadrează în tendinţele de evoluţie a mărcilor proprii la nivel naţional”, a explicat directorul de comunicare al Kaufland România, Valer Hancaş.

Retailerul german de tip discount Lidl vinde cele mai multe produse sub marcă proprie.

„Peste 80% dintre articolele comercializate în magazinele noastre sunt marcă proprie. Aşadar, contribuţia lor în totalul vânzărilor este una foarte importantă pentru companie”, au menționat reprezentanții Lidl.

Potrivit Carrefour, consumatorii din ţara noastră au din ce în ce mai mult încredere în astfel de produse, mai ales datorită faptului că sunt realizate în proporţie de 98% de către producători români.

Cele mai vândute produse din gama private label sunt lactatele, mezelurile, produsele făinoase, uleiurile şi produsele de curăţenie.