Revista presei 27 martie

0

Aurul din cutia de suc sau bere. Industria reciclării dozelor din aluminiu generează milioane de euro anual

Dozele de suc sau bere care ajung la coşul de gunoi generează anual milioane de euro în România, duc la crearea de locuri de muncă, cresc valoarea exporturilor şi pot reduce costul unui coş de cumpărături românilor obişnuiţi. Aluminiul, materialul din care sunt făcute, este cel mai scump produs reciclat, o tonă depăşind 1.800 de euro la London Metal Exchange.

Sursa: economica.net

POPAM: 16 Grupuri de Acțiune Locală pentru Pescuit au primit finanțare în valoare de 37,5 milioane de euro

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, a aprobat, contractele de finanțare nerambursabilă cu fonduri din Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020, pentru un număr de 16 Grupuri de Acțiune Locală pentru Pescuit (FLAG), în valoare de 37,5 milioane de euro.

Sursa: Finantare.ro

RFI: Paradoxul român: o țară agrară importatoare de produse alimentare

Pe locul șase în Europa ca suprafață agricolă, cu aproape 14 milioane de hectare, clasată imediat după Polonia și înaintea Italiei, pe lângă altele, România încă mai importă mai multe produse agroalimentare decât exportă. Iar acest deficit crește într-o manieră îngrijorătoare.

Sursa: Rador

Prețurile terenurilor agricole, dublate în trei ani

Pământ agricol tot mai puţin şi tot mai scump. Preţul unui hectar de pământ cultivabil ajunge şi la 5.500 de euro. În judeţul Dolj, de exemplu, terenurile agricole se vând acum de două ori mai scump decât în urmă cu trei ani, relatează Digi24. Sunt tot mai puțini proprietarii care dețin suprafețe mici, care încă nu au fost prinse în asociații de profil. Cele mai căutate zone din câmpia Olteniei sunt în localităţile Băileşti şi Cetate, unde ogorul este fertil, iar investitorii străini vor să cultive legume şi cereale la scară industrială.

Sursa: Money.ro

Oficial MADR: Peste 6.000 de cereri pentru ajutorul de minimis pentru cultivarea tomatelor în spații protejate

Peste 6.000 de solicitări de înscriere au fost depuse până în prezent la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pentru obținerea sprijinului financiar pentru tomate cultivate în spații protejate, a declarat vineri, la Alba Iulia, Ionuț George Diaconeasa, consilier secretar de stat.

Sursa: AGERPRES

Daniela Perjoc-Oprea, Caroli Foods: „Uitați-vă la resursele interne, o să fiți surprinși de câtă creativitate au oamenii de lângă voi!”

„Noi, în compania Caroli, am identificat trei lucruri la care trebuie neapărat să ne uităm atunci când intenționăm să dezvoltăm o campanie de trade. Primul este să ne înțelegem cumpărătorul, să-i înțelegem nevoia și, mai ales, să luăm în calcul ceea ce ne spune. (…) Un al doilea lucru la care ne uităm este să-i înțelegem drumul prin magazin, să identificăm acele hot point-uri pe care să le securizăm în cadrul comunicării pe care o dezvoltăm pentru o campanie. Cea de-a treia direcție ține de utilizarea uneltelor de vânzări și a uneltelor financiare. Astfel, ne aliniem obiectivele la strategia companiei, ne măsurăm eficiența promoțiilor, ne monitorizăm prețurile și ne definim acel ROI pe indicatori măsurabili”, a relatat Daniela Perjoc-Oprea, National Trade Marketing Manager, Caroli Foods, în cadrul celei de a VI-a ediții a Congresului de Trade Marketing, organizat de Piața.

Sursa: Revista Piața

Fabrica de ciocolată a unei foste profesoare din Belgia a devenit atracţie turistică în Gorj

Fabrica de ciocolată din comuna gorjeană Crasna a unei foste profesoare de pian din Belgia a devenit atracţie turistică. Cu ingrediente aduse de la Bruxelles, combinate cu fructe de pădure culese în România, femeia face trandafiri, maşini de lux şi pantofi de ciocolată.

Sursa: Mediafax

Croaţia pregăteşte o lege pentru a proteja economia de un eventual colaps al „Agrokor”

Guvernul croat pregăteşte o lege care să protejeze economia ţării dacă “Agrokor”, cea mai mare companie privată din Croaţia, va avea probleme, a declarat vicepremierul croat, Martina Dalic, informează Reuters.

Sursa: Bursa