România produce carne de melc în valoare de 50 milioane de lei

0
137
carne de melc

Patru companii din Hunedoara, Tulcea, Mureș și Sibiu produc carne de melc în valoare de 50 de milioane de lei, estimează Ziarul Financiar.

Cea mai mare parte din producție este trimisă la export, preponderent în țări precum Franța sau Germania.

„Carnea de melc se remarcă prin conţinut mare de proteine şi conţinut mic de glucide şi lipide (…). Cochilia se foloseşte la realizarea anumitor specialităţi din carne de melc (melci umpluţi). Achiziţia materiei prime este una dintre cele mai importante etape. Melcii sunt colectaţi din două surse: din fauna sălbatică şi din fermele de creştere a melcilor”, spun reprezentanţii companiei din Mureş.

Cel mai mare producător de carne de melc din România este o firmă din Hunedoara, cu afaceri de 31,7 mil. lei, cu 16% mai mici ca în 2018 şi 138 de salariaţi. Compania, deținută de francezi, este cel mai mare exportator pe acest segment de piață din România.

Estimările făcute de Ziarul Financiar sunt pe baza codului CAEN 1020 – Prelucrarea şi conservarea peştelui, crustaceelor şi moluştelor. Jurnaliștii precizează că este posibil să existe şi alte companii mai mici, producători de carne de melc în România.