Sesiunea pentru depunerea proiectelor de promovare a produselor traditionale romanesti, prelungita pana in 30 iunie

0
31

Conform Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), cererile de finantare a parteneriatelor pentru comercializarea produselor agricole pomicole si agricole prin intermediul lanturilor scurte pentru aprovizionare pot fi depuse pana in data de 30 iunie 2019. Termenul a fost in astfel prelungit cu doua luni.

In acest fel, AFIR anunta prelungirea sesiunii de depunere a cererilor de finantare aferente submasurilor 16.4 “Sprijin acordat pentru cooperarea orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare” si 16.4a “Sprijin acordat pentru cooperarea orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare – sectorul pomicol”, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Proiectele, prin care poate fi solicitata o suma de maximum 100.000 de euro, pot fi depuse pana in data de 30 iunie 2019, orele 16.

Decizia prelungirii acestei sesiuni vine in urma solicitarilor mai multor potentiali beneficiari, fiind vorba de proiecte cu o complexitate deosebita, care necesita un timp suplimentar pentru intocmirea documentatiei, mentioneaza AFIR.

Agentia tine sa reaminteasca faptul ca fondurile disponibile pentru submasura 16.4a se ridica la 6.668.484 euro, iar pragul minim de selectie aferent sM16.4 si sM16.4a este de 10 puncte.

Fondul_pentru_Mediu4

Depunerea cererilor de selectie se va face online pe pagina oficiala a AFIR, www.afir.info, cei interesati de depunerea proiectelor pentru cooperarea orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare putand sa consulte gratuit Ghidul solicitantului si anexele aferente portalului AFIR, accesand sectiunea “Investitii PNDR”.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) anunta, la jumatatea lunii martie, ca numarul proiectelor depuse pe submasurile dedicate promovarii produselor traditionale romanesti se ridica la 160, dintre care 82 au fost selectate, in valoare de 7,8 milioane de euro, fiind contractate 68 de proiecte, in cuantum total de 6,4 milioane de euro.

Prin submasura 16.4 “Sprijin pentru cooperarea orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare” au fost lansate patru sesiuni pentru depunerea proiectelor, cu o alocare de 15,6 milioane de euro. Numarul proiectelor depuse pe aceasta submasura este de 124, dintre care au fost selectate 60, in valoare de 5,7 milioane de euro, fiind contractate 49 de proiecte, in cuantum total de 4,6 milioane de euro.

In ce priveste sM16a, au fost lansate trei sesiuni de depunere a proiectelor, cu o alocare de 14,2 milioane de euro. Au fost depuse 36 de proiecte, dintre care au fost selectate 22, in valoare de 2,1 milioane de euro, contractate fiind 19 proiecte, cu o valoare de 1,8 milioane de euro.