Smithfield își consolidează poziția de lider pe piața cărnii din Polonia

0
324

Gigantul american Smithfield Foods a cumpărat trei companii ale grupului Pini, mai exact Pini Polska, Hamburger Pini și Royal Chicken, pentru o sumă nedată publicității, informează publicația online Global Meat News.

Prin această achiziție, filiala din Polonia a concernului Smithfield își întărește poziția de cel mai mare angajator din industria alimentară poloneză, cu peste 9.240 de angajați.

În urma tranzacției, Smithfield Polonia va prelua fabrica de procesare a cărnii a Pini Polska, unitatea de producție a Hamburger Pini și proiectul de investiții Royal Chicken. Acestea vor trece în gestiunea producătorului Animex Foods, o subsidiară a Smithfield Polonia.

Un acord în care toate părțile câștigă

Directorul general Smithfield Foods, Kenneth Sullivan, apreciază că această înțelegere îi va permite grupului să se extindă în zone cu potențial mare de creștere.

„Această achiziție se aliniază cu planurile strategice de creștere asumate de Smithfield prin întărirea lanțului de aprovizionare integrat pe verticală pe care îl avem în Polonia și prin creșterea producției de produse premium ambalate de cea mai bună calitate. De asemenea, astfel, putem capitaliza oportunități de extindere în zone cu o dinamică a pieței foarte atrăgătoare pentru noi”, a declarat acesta.

„Tranzacția este un câștig pentru Smithfield și pentru industria agricolă a Poloniei deopotrivă. Mișcare va constitui un ajutor pentru industria cărnii din Polonia de a deveni mai competitivă pe piețele europene și internaționale”, a adăugat Kenneth Sullivan.

În România, grupul Smithfield deține două companii: Smithfield Ferme (care gestionează producția și creșterea suinelor) și Smithfield Prod (partea care se ocupă de abatorizare). Acesta din urmă este cel mai mare exportator de carne din România anul trecut. Smithfield creşte peste un milion de porci în 52 de ferme din judeţele Timiş şi Arad şi deţine propriul abator. În 2015, exporturile de carne de porc depăşeau 20% din tota­lul vânzărilor Smithfield, potrivit reprezentanţilor companiei.