Vel Pitar a cumparat fabrica Spicul, aflata in faliment

0
1912

Vel Pitar, unul dintre cei mai importanti jucatori din sectorul de panificatie, controlat de fondul de investitii Broadhurst, a achizitionat fabrica de paine Spicul din localitatea Rudeni, Ilfov, o fabrica cu o istorie de 160 de ani, controlata pana de curand de omul de afaceri Gheorghe Ilie.

Fabrica Spicul a ajuns in faliment dupa patru ani de insolventa si a fost scoasa la licitatie anul trecut la un pret de strigare de 4,5 milioane de euro. Lichidatorul a fost PwC, iar cel mai mare creditor al producatorului a fost BCR.

Am finalizat in 2015 achizitia unei companii aflate in dificultate financiara. Este vorba de fabrica „Spicul“ din Chitila, unde investitia totala, incluzand pretul de achizitie si cheltuielile efectuate pentru a o aduce la standardele Vel Pitar, ajunge la aproximativ 8 milioane de euro. La data preluarii compania nu mai functiona de sase luni”, a declarat George Frincu, presedintele consiliului de administratie al Vel Pitar.

Fabrica Spicul preluata de Vel Pitar a fost construita de la zero fiind una dintre cele mai noi investitii greenfileld din panificatie.

Industria de panificatie din Romania are o valoare de peste 2 miliarde de euro. Cele mai importante companii sunt Vel Pitar, Boromir sau Pambac Bacau intr-o piata in care insolventele au scos din joc afacerea Spicul, au clatinat businessul Dobrogea Grup din Constanta – care se afla insa in reorganizare – in timp ce austriecii care detin afacerea Titan cauta solutii pentru anumite divizii, potrivit unor surse din piata.

paine1

Vel Pitar a realizat multe investitii inca de la inceputul activitatii in fabricile, morile si magazinele achizitionate. Au fost cumparate linii tehnologice moderne, unice in Romania. A fost creat un sistem national de distributie ce acopera toata tara, iar productia a fost diversificata pentru a raspunde cerintelor consumatorilor.

Grupul Vel Pitar a investit in linii tehnologice de ultima generatie, complet automatizate, incepand cu operatia de framantare si pana la procesul de ambalare. Produsele realizate pe aceste linii sunt de calitate superioara (prospetime indelungata, culoare si forma constante), iar productivitatea este crescuta.

Investiile in tehnologii noi au permis ca ambalarea, cat si intreg procesul de productie sa utilizeze tehnologia Keine Touch – fara atingere, adica consumatorul este prima persoana care atinge produsul.