Vinul Cetatii, o noua imagine a municipiului Alba Iulia

0
983

Turistii care vor veni din acest an la Alba Iulia se vor putea intoarce acasa si cu ‘Vinul Cetatii’, un vin medaliat la concursuri internationale, cel mai recent produs de promovare al municipiului, lansat, joi, 4 februarie 2016, de autoritatile locale in parteneriat cu unul dintre cei mai importanti producatori de vinuri.

In jur de 18.000 de sticle de Rhine Riesling vor fi pregatite in acest an pentru turistii care vor ajunge la Alba Iulia. Vinul va putea fi achizitionat de la magazinele de suveniruri din Cetatea Alba Carolina sau de la unitatile HoReCa din oras.

Dincolo de faptul ca e un vin nu doar bun, ci exceptional — si zic asta ‘pe gustate’—e un produs de marketing, daca vreti, care completeaza tot ce s-a facut in ultimii ani pentru promovarea Cetatii. La drept vorbind, nu poti sa ramai la infinit in era magnetilor de frigider, iar turistul care vine in Cetate a evoluat si el, vrea altceva, mai elevat, mai profund si mai reprezentativ. Altfel se intoarce acasa sau la prieteni cu un vin de colectie, care spune o poveste despre locul in care a fost, decat cu traditionalul magnet’, a declarat primarul Mircea Hava.

Edilul a mentionat ca in Alba exista doua branduri puternice, vinul din regiune si Cetatea Alba Carolina. ‘Ne-am gandit ca ar fi foarte bine ca cele doua branduri sa-si dea mana si sa cream un produs care sa vorbeasca si despre cetatea din Alba Iulia si despre vin. Si am reusit. (…). Va fi o atractie pentru turisti’, s-a aratat convins Mircea Hava.

La randul sau, managerul general al companiei de pe Valea Tirnavelor, Claudiu Necsulescu, a apreciat ca turistii care vin la Alba Iulia vor vrea sa bea un vin al locului, nu unul adus din strainatate.

El a explicat ca a durat peste un an construirea acestui nou proiect, pornind de la partea de etichetare, de ambalaj, de selectare a ‘Vinului Cetatii’. Pentru inceput a fost ales un vin recent premiat cu doua medalii de argint la concursuri internationale.

‘Este un soi care se preteaza foarte bine la pastrare, pentru vinoteci. Este un vin cu adresabilitate foarte larga, chiar daca nu are un continut de zahar mare. Are un complex de arome absolut deosebite, care sunt convins ca va fi pe placul atat al consumatorilor de vinuri seci, cat si al consumatorilor de vinuri demiseci’, a afirmat Claudiu Necsulescu.

Acesta a mentionat ca la anul va fi alocat pentru “Vinul Cetatii” un alt soi, in functie de confirmarile venite prin participarea la concursuri internationale.

In alta ordine de idei, primarul Mircea Hava a amintit ca Alba Iulia a fost primul municipiu din tara cu un manual de branding si ca vor urma si alte produse, cum ar fi painea, care vor fi ‘branduite cu Cetatea Alba Iulia’.