facebook
Home Sustenabilitate Danone a lansat un nou slogan al companiei „One Planet. One Health”

Danone a lansat un nou slogan al companiei „One Planet. One Health”

0
914
Danone

website builder

Danone a lansat un nou slogan care reflectă viziunea sa asupra faptului că sănătatea umană este legată și interdependentă de sănătatea planetei, conform Dairy Reporter.

„O singură planetă. O singură sănătate” este un apel adresat tuturor consumatorilor și tuturor celor care participă la lanțul alimentar pentru a se alătura „Alimentation Revolution” (Revoluției Alimentării), o mișcare care urmărește să încurajeze adoptarea unor obiceiuri mai sănătoase și mai durabile de alimentație și hrană. Logo-ul și sloganul „O singură planetă. O singură sănătate” exprimă ceea ce Danone a spus că este ambiția sa de a reconecta oamenii cu alimentele pe care le consumă.

Adoptarea de modele noi

Danone a spus că firmele globale de alimente și de vânzare cu amănuntul pot juca un rol important prin transformarea modelelor lor de afaceri, prin trecerea de la sistemele alimentare standardizate la noile modele bazate pe dietele locale și prin utilizarea modelelor locale de aprovizionare.

Emmanuel Faber, CEO Danone, a declarat că Danone crede că de fiecare dată când mâncăm și bem, putem vota pentru lumea pe care o dorim.

„Aceasta este inima Revoluției Alimentării, o mișcare care solicită adoptarea unor modalități mai sănătoase și mai durabile de proiectare, producere și comercializare a alimentelor”, a declarat Faber.

„Angajamentul nostru este acela de a adopta o transformare radicală a activităților noastre, de a fi mai implicați pe plan local , de a fi mai prietenoși cu mediul și mai trnsparenți, ca cerință fundamentală pentru atingerea obiectivului nostru de a obține o creștere profitabilă, puternică și durabilă. Recunoscând responsabilitatea noastră ca o firmă globală de produse alimentare și știind că nu suntem perfecți și că sunt încă multe de făcut, îi chemăm pe cei din lanțul agroalimentar să ni se alăture în eforturile noastre pentru un viitor sănătos”.

„Public Benefit Corporation”

Noul element de identitate a companiei a fost lansată în 7 iulie 2017 și va începe să fie utilizată de mărcile Danone începând cu anul 2018. Într-un articol publicat pe LinkedIn, Faber a remarcat că Danone are în portofoliu mărci precum Dannon, Oikos, Silk, Horizon Organic, International Delight, Wallaby și multe altele (vânzări de 6 miliarde de dolari în total) – în DanoneWave, o nouă companie înființată ca Public Benefit Corporation (PBC), cea mai mare din lume.

Un PBC este gestionat într-un mod care încearcă să echilibreze interesele financiare ale acționarilor și beneficiile pe care le aduce oamenilor, planetei și societății. În ceea ce privește alimentația pentru sugari, Faber a spus că Danone s-a angajat să încurajeze toate femeile în alegerea lor și să susțină alăptarea.

„Asta a schimbat modul în care operăm Aptamil, Nutrilon și toate brandurile noastre locale. Și ne-am angajat să punem la dispoziția familiilor cu venituri foarte scăzute înlocuitorii de lapte matern într-un model nonprofit.”

Modificări pentru Danimals

El a subliniat că un punct de reper a fost angajamentul de anul trecut de a aduce într-un mod mai natural în viașa consumatorilor biodiversitatea și alegerile alimentare.

„În câteva săptămâni, toată producția de smoothi-uri produse sub marca noastră din SUA, pentru copii, Danimals – reprezentând marea majoritate a volumului brandului – va fi non-OMG”, a declarat Faber.