Rusia extinde embargoul asupra produselor alimentare din UE

0
306

Rusia și-a prelungit embargoul asupra produselor alimentare din Uniunea Europeană până la sfârșitul anului 2018, în urma anunțului UE, că va extinde sancțiunile economice, transmite Food Navigator.

Într-o reuniune de la Bruxelles, liderii Uniunii Europene au extins în mod oficial sancțiunile asupra Rusiei, limitând afacerile din sectoare precum cel energetic, de apărare și financiar din Rusia, până la 31 ianuarie 2018. Sancțiunile împiedică firmele europene să facă afaceri cu sau investiții în industria de apărare și energetică a Rusiei, și limitează foarte mult investițiile și tranzacții din sectorul financiar, de asemenea.

Kremlinul a răspuns prin extinderea embargoului său asupra produselor alimentare și produselor agricole, inclusiv fructe și legume proaspete, produse lactate și produse din carne, din UE, SUA, Australia și altele până la 31 decembrie 2018.

Ministrul rus al agriculturii, Alexander Tkachev, a declarat agenției de presă TASS: „Sperăm că embargoul alimentar va stimula în continuare producția și nu va fi limitat la 2018. Ne așteptăm ca boicotul să rămână în vigoare până în 2020”, a declarat ministrul rus.

Embargoul asupra produselor alimentare și agricole a fost pus în aplicare începând cu 2014, deoarece UE a impus sancțiuni împotriva Rusiei cu privire la implicarea sa în conflictul din Ucraina.