Program de incurajare a reducerii ambalajelor din plastic

0
98

Retailerul francez, Carrefour, a lansat in tara noastra programul „Punem pret pe plastic”, cu scopul de a diminua cantitatea de ambalaje din plastic pusa pe piata. Astfel, lantul de magazine propune actiuni si modele pentru a reduce, refolosi si recicla plasticul si alte deseuri.

Intr-o prima etapa, Carrefour ofera clientilor sai cate un fruct sau o leguma pentru fiecare PET adus la unitatea din Baneasa, din dorinta de a stimula comportamentele responsabile si de a intipari ideea introducerii deseurilor din plastic in containerele dedicate amplasate in marile centre comerciale. Campania este valabila in perioada 9 – 14 iulie.

Un alt program interesant este „Vino cu caserola ta de acasa”, prin care clientii pot cumpara produse din sectorul Gastronomie in propriile caserole. Initiativa doreste sa completeze prima initiativa, in care este incurajata colectarea deseurilor din plastic, prin incurajarea reutilizarii caserolelor, in aceasta etapa a campaniei. Anul trecut, clientii Carrefour au utilizat peste 5 milioane de caserole de plastic, de unica folosinta, in zona Gastronomie.

„Anul trecut, romanii au reciclat aproape 200 de tone de plastic prin intermediul statiilor de reciclare din zonele Carrefour si au ales sa foloseasca 20 milioane de pungi biodegradabile. Avem motive sa credem ca suntem pregatiti (companii, autoritati si clienti) sa luam plasticul in serios. Introducerea lui intr-un traseu circular, prin reciclare, refolosire si reducere, este o mare oportunitate pentru Romania, atat din punct de vedere economic, cat si pentru cresterea calitatii vietii romanilor”, a declarat Jean Richard de Latour, CEO Carrefour Romania.


Despre Carrefour Romania
In Romania, grupul Carrefour ofera clientilor sai multiple posibilitati de a face cumparaturi, atat in cele 320 magazine din tara, cat si prin portalul unic www.carrefour.ro.

In 2018, Carrefour a devenit primul retailer din Romania care a introdus la nivel national pungi 100% biodegradabile (mai multe detalii).

De asemenea, Carrefour a fost primul retailer care a introdus sistemul de acceptare a produselor cu ambalaj reutilizabil cu retinere de garantie, in toate magazinele cu suprafata de peste 400 mp.