Kaufland Romania lanseaza in premiera aplicatia „Scan&Pay”

0
419

Kaufland Romania a lansat aplicatia „Scan&Pay” ce permite clientilor sai sa scaneze cu telefonul mobil produsele pe masura ce le pun in cosul de cumparaturi, eliminand in acest fel timpul de asezare al produselor pe banda, la casa, si inapoi in cos.

Astfel, timpul petrecut la casa de marcat este de trei ori mai scurt –  calcule comparative cu o casa normala si pe un cos mediu de cumparaturi de 15-20 de produse – de la un minut si jumatate la 30 de secunde.

Tehnologia este o premiera nu doar la nivel de Romania, ci si a intregului grup Kaufland.

Bogdan Alexe, Director VT Organizare Proces, Kaufland Romania, afirma:

Kaufland2„Vorbim despre un proiect pilot care, in functie de rezultate, va fi implementat si in alte magazine din tara sau in alte piete in care suntem prezenti. Suntem o piata de desfacere extraordinara, suntem deschisi la schimbare si asta ne face un teren bun de experimentat cu astfel de aplicatii. In acest moment insa ne concentram pe o stabilizare a aplicatiei, a proceselor, pentru ca este ceva nou si pentru noi nu doar pentru clienti. Imediat ce vom avea o imagine clara a impactului, a rezultatelor, vom vedea unde o vom extinde. Targetul este la nivel national, dar probabil vom incepe cu Bucurestiul si cu orasele mari. Ramane de vazut. Este posibil sa intampinam lucruri la care nu ne-am gandit”.

Aplicatia a fost dezvoltata de un partener international al Kaufland si poate fi descarcata de pe AppStore si Google Play, dupa ce in prealabil te-ai conectat la reteaua WiFi a magazinului. Scanarea se face prin apropierea telefonului de codul de bare de pe fiecare produs. In cazul fructelor si legumelor care se vand la bucata sau a produselor de brutarie si patiserie se scaneaza eticheta de la raft.

Kaufland3Se introduce de asemenea si cantitatea achizitionata. La final, se genereaza un cod QR pentru intregul cos de cumparaturi care se prezinta la casele speciale. In plus aplicatia ofera si acces la istoricul de cumparaturi. Singurele informatii necesare pe care le solicita aplicatia sunt numele, prenumele si adresa de e-mail.

Cat despre posibilitatea aparitiei furturilor, reprezentantul Kaufland afirma: „vrem sa acordam incredere clientilor, dar exista si un sistem de securitate care rescaneaza, aleatoriu, cosul de cumparaturi. Daca ce scanam nu se potriveste cu ce este in aplicatie, atunci coeficientul de incredere ce este atribuit fiecarui utilizator de aplicatie scade si probabil si data viitoare acest utilizator va fi scanat.”

Kaufland4Legat de investitiile pe care le-a presupus implementarea acestei tehnologii, reprezentantul Kaufland a mentionat: „am facut un calcul de amortizare si rentabilitate in avans, dar nu a fost un focus primordial. Ne dorim sa loializam clientii nostri, sa improspatam media de varsta a clientilor nostri. Nu ne-am concentrat pe partea de costuri, cat ne-am concentrat pe partea de deschidere de drumuri: vrem sa se spuna despre noi ca experienta de cumparaturi e una proaspata.”

Tehnologia este disponibila momentan in magazinul Kaufland Barbu Vacarescu din Bucuresti. Magazinul a fost ales din considerente tehnice si practice, sediul companiei – si implicit departamentul de IT – fiind in vecinatatea acestei unitati.