Achim Irimescu a vizitat fabrica Salbac

0
780

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a vizitat in 11 martie 2016 fabrica Salbac a companiei Agricola din Bacau, unde se produc salamuri si alte specialitati crud uscate din carne de pui, porc, oaie si vita.

Vizita a avut loc ca urmare a obtinerii denumirii de indicatie geografica protejata pentru produsul „Salam de Sibiu”, de catre Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS), dupa 20 de zile de la inregistrarea acestuia ca indicatie geografica protejata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, respectiv din data de 19.02.2016.

Imi face o deosebita placere sa ma aflu aici si sa-i felicit personal pe toti acesti producatori ale caror produse au atins excelenta. Ii felicit din nou pe membrii Asociatiei producatorilor de Salam de Sibiu care au aplicat si au obtinut inregistrarea ca produs de Indicatie Geografica Protejata (IGP) si-i asigur, ca si pana acum, de intregul meu sprijin! Va indemn sa nu va opriti aici, sa identificati si alte produse pentru care sa aplicati pentru a obtine protectia la nivel european si va asigur de totala deschidere si implicare a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si a Reprezentantei Permanente a Romaniei la U.E.”, a afirmat ministrul Achim Irimescu.

La eveniment au luat parte toti membrii Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS), ce reuneste cei mai relevanti producatori de Salam de Sibiu din Romania.

Toate acestea se arata in comunicatul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale transmis pe adresa redactiei noastre.