Nestlé investeste 25 mil euro in extinderea Centrului R&D din Irlanda

0
847

Gigantul Nestlé a anuntat recent ca va investi mai mult de 25m euro in extinderea Centrului de Cercetare-Dezvoltare din Askeaton, Irlanda.

Noile facilitati imbunatatite vor fi amplasate la fabrica Wyeth Nutritionals in Askeaton, care produce o gama de produse premium lapte praf pentru sugari, copii mici si mame pentru export pe pietele internationale.

Centru de cercetare-dezvoltare propus va fi o noua unitate separata din cadrul fabricii Wyeth Nutritionals Irlanda cand va fi finalizata.

Inovarea de produs la nivel global

Centrul de cercetare si dezvoltare imbunatatit se va concentra pe inovare de produs la nivel mondial pentru produsele de nutritie pentru sugari si mame Wyeth Nutrition a Nestle si este planificat sa se deschida la sfarsitul anului 2017.

Acesta va incorpora facilitati de laborator, precum si o linie de fabricatie pilot la scara completa, pentru a facilita dezvoltarea si testarea unor noi produse de la conceptul initial pana la dezvoltarea produsului finit.

Un purtator de cuvant al Nestle a declarat, “Echipa de cercetare si dezvoltare va lucra la o serie de oportunitati pentru a imbunatati si mai mult profilul nutritional al gamei Wyeth Nutrition de formule premium pentru sugari si produse din lapte pentru a sustine cerintele nutritionale ale sugarilor si copiilor mici.

“Noi ingrediente cu potentialul de a imbunatati sanatatea si bunastarea copiilor vor fi evaluate in formulari de prototip, pe care vor fi efectuate studii clinice pentru a determina rezultatele nutritionale si de sanatate.”

Investitii importante

Purtatorul de cuvant a spus ca investitia pentru proiect este sprijinita de Departamentul Locuri de munca, intreprinderi si inovare prin intermediul unui grant de capital de la Enterprise Irlanda.

Michael Cantwell, director al diviziei de produse alimentare, Enterprise Ireland a adaugat, “Aceasta este o investitie strategica importanta pentru Irlanda si reprezinta un vot de mare incredere in viitorul industriei produselor lactate din Irlanda.

“Decizia Nestlé de a extinde centrul de cercetare si dezvoltare la fabrica din Askeaton este de o importanta strategica critica si sta la baza angajamentului Nestlé pentru operatiunile sale din Irlanda.”