Achim IRIMESCU va participa la Reuniunea ministrilor agriculturii din cadrul OCDE

0
642

In perioada 7-8 aprilie 2016 o delegatie a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, condusa de ministrul Achim IRIMESCU, va participa la Reuniunea ministrilor agriculturii din cadrul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), care va avea loc la sediul intitutiei amintite din Paris, Franta.

Participarea delegatiei Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale la aceasta Reuniune este deosebit de importanta, aderarea Romaniei la OCDE reprezentand un obiectiv strategic al politicii externe romanesti, fiind inclus in programul de guvernare 2013-2016.

In cadrul Reuniunii vor fi identificate, analizate si discutate solutii menite sa gestioneze in mod adecvat provocarile actuale cu care se confrunta sectorul agricol la nivel mondial.

Reuniunea se va desfasura pe 5 grupuri de lucru care vor analiza in detaliu propunerile OCDE cu privire la: politicile durabile, dezvoltarea competitivitatii fermelor si a intreprinderilor de profil, securitatea alimentara si noile provocari legate de volatilitatea preturilor la nivel global, importanta cooperarii internationale si abordari colaborative si inter-disciplinare in agricultura.

La finalul celor doua zile de dezbateri, ministrii agriculturii vor adopta o declaratie oficiala a Reuniunii ministeriale, se arata intr-un comunicat de presa al MADR, transmis pe adresa redactiei noastre.