CEC Bank: 93% din creditele noi pentru IMM sunt pentru Agricultură

0
229

93% din creditele noi acordate IMM-urilor de către CEC Bank sunt în Agricultură, a declarat Doina Topală, director Direcţia IMM CEC Bank, la conferinţa Capital.

„În cazul CEC Bank, numărul şi valoarea creditelor acordate fermierilor au o pondere mai mare respectiv, între 16-22% dacă ne raportăm la sold, iar dacă ne referim la credite noi, avem un procent foarte mare, respectiv 93%”, a explicat Doina Topală.

Aceasta a explicat că există mai multe produse de creditare destinate IMM-urilor din Agricultură oferite de CEC Bank.

„Liniile de credit sunt pe 24 de luni, iar finanţarea ajunge la până la 60% din cifra de afaceri”, a explicat reprezentantul CEC Bank.

De asemenea, potrivit reprezentantului CEC Bank, instituţia de credit oferă servicii pentru achiziţia de teren agricol. Perioada de rambursare mergând până la 240 de luni.

„Avem un produs de finanţare pentru achiziţia de terenuri cu un avans de doar 10%”, a spus reprezentantul CEC Bank. „Avem de asemenea credite APIA. Aici suntem campioni, valoarea acestuia este de maximum 90% din suma de pe adeverinţa APIA. Dobânda este de ROBOR la 6 luni plus 2,45%”, a adăugat Doina Topală.