Ciolos asigura din nou ca pregateste o schema de ajutor de stat pentru companiile de dimensiuni medii, pentru 2017-2020

0
218

Guvernul pregateste o schema de ajutor de stat pentru companiile de dimensiuni medii in valoare totala de 900 de milioane de lei, care va fi acordata in perioada 2017-2020, a asigurat, din nou, premierul Dacian Ciolos.

”Pregatim o schema de ajutor de stat, care va intra in vigoare incepand de anul viitor si cu o alocare bugetara de circa 900 de milioane de lei pana in 2020, care va viza si investitiile de dimensiuni medii, intre 1 si 5 milioane de euro, si care speram noi sa atraga din ce in ce mai mult si companii romanesti care sa se poata dezvolta”, a spus Ciolos.

Schema de ajutor urmeaza sa fie aprobata in perioada imediat urmatoare.

Ciolos6In urma cu trei saptamani, Guvernul a anuntat ca intreprinderile Mici si Mijlocii vor fi sprijinite sa-si dezvolte investitiile printr-o noua schema multianuala de ajutor de stat, individual sau de minimis, in valoare totala de 900 de milioane de lei. Sprijinul financiar va fi acordat sub forma unor granturi pentru rambursarea cheltuielilor eligibile aferente investitiilor initiale, in scopul realizarii unor obiective de investitii.