Comisia Europeana a lansat o platforma ce are ca scop lupta impotriva risipei alimentare

0
244

Comisia Europeana a lansat luni o noua platforma ce are ca scop lupta impotriva risipei alimentare.

Aceasta reuneste 70 de organizatii, fiind centrata pe prevenirea risipei pe lantul valoric alimentar, pe cooperarea intersectoriala si promovarea de bune practici, relateaza agentia EFE.

Din aceasta platforma vor face parte statele membre, Comitetul Regiunilor, Comitetul Economic si Social European, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD), Programul Natiunilor Unite pentru Mediul Inconjurator si 37 de organizatii selectate de CE.

Comisia_Europeana2Printre aceste organizatii se numara Organizatia europeana a consumatorilor, Asociatia Europeana a Laptelui (EDA), cooperative precum COPA — Cogeca, Federatia Europeana a Bancilor de Alimente (FEBA) etc.

Comisia Europeana a informat printr-un comunicat ca aceste organizatii au fost selectate pentru “experienta in prevenirea risipei, capacitatea de a influenta grupuri de interes si derularea de activitati relationate cu lantul valoric alimentar”.

Obiectivul noii platforme este acela de a atinge unul dintre obiectivele de dezvoltare sustenabila stabilite de Natiunile Unite in ianuarie, si anume cel axat pe lupta impotriva risipei alimentare pentru impulsionarea consumului si a productiei responsabile.

Potrivit CE, anual se arunca aproximativ 88 milioane tone de mancare in Uniunea Europeana.