Compania internationala in siguranta alimentara NSF International si Euro Consultants isi unesc fortele

0
510

Aceasta fuziune consolideaza serviciile, oferite de ambele organizatii in siguranta alimentara, pe piata din Europa / Orientul Mijlociu / Africa (EOMA).

ANN ARBOR, Mich., SUA si WAVRE, Belgia – NSF International, o organizatie internationala cu peste 70 de ani de experienta in audit, training si consultanta in sectorul sigurantei alimentare, a finalizat achizitionarea Euro Consultants Group (ECG), o companie importanta specializata in prestarea de servicii in siguranta si calitatea alimentelor, cu sediul in Wavre (Belgia).

NSF International si ECG dau dovada de acelasi angajament in ceea ce priveste siguranta alimentara in materie de training, audit si consultanta, si astfel câstiga o reputatie solida in universul industriei agroalimentare. Fuziunea cu ECG extinde prezenta NSF International in Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EOMA) si, de asemenea, capacitatile sale tehnice in domeniul sigurantei si calitatii alimentare, care permit, la rândul lor, companiilor si institutiilor sa construiasca si sa integreze sisteme efective de management a calitatii si sigurantei alimentare de-a lungul lantului de aprovizionare.

Serviciile oferite includ audituri ale lantului de aprovizionare si de secunda parte, training-uri privind siguranta alimentara si igiena, cerinte de marketing si legale, precum si proiecte de consultanta finantate pe baza de grant pentru Autoritatea Europeana de Siguranta Alimentara. Printre clientii care au facut apel la aceste servici se numara cele mai mari companii de retail europene si companii europene HORECA.

ECG vine, de asemenea, in intâmpinarea intreprinderilor mici si mijlocii si institutiilor publice, sustinându-i pentru a obtine fonduri si acces la diverse piate de desfacere pentru produsele lor. Jean-Jacques Adam, fondatorul si presedintele ECG, si Philippe Pierco, CEO ECG, isi vor continua activitatea. Intreprinderea se va numi de acum incolo NSF Euro Consultants si va deveni un jucator important al grupului de servicii tehnice si de consiliere al diviziei mondiale Food a NSF International, coordonata de Directorul general Serban Teodoresco.

Fondat in 1990, ECG promoveaza conceptul de one-stop shop (un magazin de servicii care ofera solutii complete clientilor) si un nivel ridicat de flexibilitate si de servicii in Europa, Africa si Orientul Mijlociu, prin intermediul a 14 filiale in 10 tari : Belgia, Franta, Tunisia, Bulgaria, România, Canada, Maroc, Polonia, Rwanda si Coasta de Fildes.

Avantajele fuziunii pentru clientii NSF International si Euro Consultants Group

In urma fuziunii, NSF International va avea o prezenta geografica mai mare pentru prestarea serviciilor de consiliere, audit, certificare si de training in materie de siguranta alimentara in zona EMEA. Aceste servicii se adreseaza in special intreprinderilor HORECA si distribuitorilor regionali si mondiali. Clientii NSF Euro Consultants, vor avea astfel acces la numeroase servicii, oferite de catre NSF International, care ajuta intreprinderile din sectorul agroalimentar sa isi protejeze clientii si marcile pe fiecare piata unde sunt prezente. Aceste servici includ servicii agreate si de expertiza tehnica de-a lungul tuturor sectoarelor din lantul de aprovizionare, incluzând agricultura, alimentatia si bunastarea animalelor, productia, procesarea, produsele lactate, produse de pescuit si acvacultura, programele informatice de gestiune a calitatii, distributia si sectorul HORECA. De asemenea, clientii vor beneficia de asistenta auditorilor si consultantilor in siguranta alimentara care opereaza in peste 160 tari.

In ansamblu, NSF International si NSF Euro Consultants presteaza urmatoarele servicii:
1. Lupta contra fraudei alimentare – pe lânga expertiza ECG in materie de consultanta, NSF sprijina intreprinderile in identificarea si minimizarea riscului de frauda alimentara de-a lungul lantului complex de aprovizionare. NSF propune, de asemenea, analize judiciare si capacitati avansate de testare precum ar fi analiza ADN si analiza chimica, pentru a crea o abordare complexa si integrata, bazata pe stiinta, pentru a anticipa si preveni frauda.

2. Siguranta alimentara a lantului de aprovizionare – Impreuna, NSF si ECG pot oferi servicii de certificare oriunde in lume, pentru companii care isi doresc sa implementeze si sa se certifice conform standardelor GFSI (Global Food Safety Initiative) pentru a avea acces la piete locale si internationale. NSF aduce, de asemenea, tehnologii inovante precum TraQtion, o aplicatie de masurare a calitatii si conformitatii dezvoltata de NSF pentru a veni in ajutorul distribuitorilor, producatorilor si restaurantelor, in managementul lantului de aprovizionare, sediilor de productie si calitatii produselor, totul in aceluiasi serviciu.

3. Siguranta alimentara pentru distribuitori – Asocierea competentelor istorice a ECG in materie de consultanta in sectorul distributiei si HORECA, si leadership-ul NSF in domeniul formarii si certificarii echipamentelor alimentare comerciale permite propunerea unei abordari globale de formare, audit si de consultanta in siguranta alimentara, in special pentru intreprinderile multinationale de distributie si HORECA care au nevoie de masuri de protectie pentru marcile standardizate prezente pe piete diferite.

4. Actul de Modernizare a Sigurantei Alimentare (FSMA – Food Safety Modernization Act) – Complementarea capacitatilor globale de audit ale NSF cu activitatile operationale europene a ECG permite ambelor organizatii sa ofere servicii de audit si consultanta pentru companii producatoare atât din SUA cât si din afara SUA pentru a verifica conformitatea cu cerintele FSMA. Deoarece Europa este un exportator important catre Statele Unite, industria alimentara poate conta pe prezenta noastra geografica pe ambele tarmuri ale Oceanului Atlantic.

5. Studii consumatori – Clientii NSF câstiga accesul la reteaua de laboratoare senzoriale ECG si de specialisti in cercetarea pietii, oferind astfel clientilor servicii de analiza a pietii referitoare la pozitionarea strategica, potentialul comercial, studiile de fezabilitate, pozitionarea competitiva, analiza concurentei produselor, chestionare de satisfactie a consumatorilor si cercetari de piata pentru practic orice categorie de produs.

« Putem oferi acum servicii complexe clientilor nosti, oricând au nevoie de ele, » a spus Jean-Jacques Adam, fondatorul si Presedintele Euro Consultants Group. “Acestea includ servicii de testare multiple, servicii de training si educare si un program informatic performant de management al calitatii si sigurantei alimentare in lantul de aprovizionare, dezvoltat de Divizia Mondiala a NSF International. Suntem mândri sa facem parte din NSF International caci impartasim aceleasi valori si aceeasi pasiune. Aceasta fuziune prezinta avantaje considerabile pentru clientii nostri, actuali si viitori. Ea ofera, de asemenea, noi posibilitati de crestere profesionala pentru angajatii nostri.”

Euro Consultants Group ne aduce noi servicii de consultanta, de audit si de formare, care sunt destinate clientilor din sectorul distributiei, HORECA si productiei alimentare, in special celor prezenti in toata regiunea EOMA, ” a precizat Tom Chestnut, vice-presedintele director al Diviziei Alimentare Internationale NSF International. “ECG are o retea solida de consultanti experimentati, si in acelasi timp o reputatie solida atât in gama de servicii alimentare la nivel industrial cât si la cel mai inalt nivel institutional. Noi apreciem reputatia de incredere, expertiza tehnica si suportul operational pe care ECG il aduce NSF International, pe lânga competentele sale in materie de cercetare, training si monitorizare pentru imbunatatirea sigurantei si calitatii alimentelor.

In cazul in care clientii doresc sa afle mai multe informatii, acestia il pot contacta pe Serban Teodoresco, Directorul General International al Grupului Tehnic si de Consultanta NSF International, la adresa urmatoare steodorescu@nsf.org sau la +1-514-457-7029 ; sau Dan Fone, Directorul pentru Dezvoltare Internationala a Activitatilor de Securitate Alimentara, la adresa urmatoare dfone@nsf.org sau la +1-734-214-6241.

Nota editorului: Pentru orice intrebare, va rugam sa contactati Kelly Ingerly, Media Manager, la adresa media@nsf.org sau +1 734-827-6850, sau Candice Adam, Responsabil Relatii Publice pentru Belgia si Franta, la adresa c.adam@euroconsultants.be sau +32-496-62-08-10.

Aflati mai multe despre Euro Consultants Group www.euroconsultants-group.com/en/

Euro Consultants Group a fost fondat in 1990 in Wavre (Belgia). Astazi, ECG presteaza o gama completa de servicii in domeniile de siguranta, calitate si consultanta alimentara. ECG one-stop shop reprezinta un magazin de servicii care ofera solutii complete clientilor si contribuie la imbunatatirea eficientei si competetivitatii companiilor prin consultanta in management. Grupul opereaza, in special, in domeniul agro-alimentar si agro-industrial si este activ in dezvoltarea activitatilor B2B si activitatilor B2I. Pentru activitatile B2B, ECG este specializat in consultanta in management pentru imbunatatirea eficientei industriilor alimentare, a distribuitorilor si a unitatilor de alimentatie publica.

ECG este un partener complet integrat la nivelul tuturor etapelor de dezvoltare si care urmareste optimizarea sistemelor si proceselor de productie, cercetare si dezvoltare, comercializare, marketing si serviciu post vânzare. Alte servicii includ consiliere, training, audit, asistenta operationala, analize de laborator, managementul reclamatiilor si cercetare. Pentru activitatile intre intreprinderi si institutii publice, ECG ofera un spectru larg de activitati in asistenta tehnica si de dezvoltare. In cazul in care Grupul participa la proiecte de dezvoltare si ofera asistenta tehnica, acesta poate conta atât pe specialistii interni (nutritionisti, medici veterinari, ingineri agronomi, medici, etc.) cât si pe un total de peste 2,000 echipe de management de proiecte si specialisti. Datorita cunoasterii multilaterale a activitatilor intre intreprinderi si institutii publice, ECG are o experienta considerabila in identificarea oportunitatilor de finantare pentru actorii din piata. Incepând cu 2015, ECG a dezvoltat un parteneriat stategic cu Academia Belgiana a Bancherilor (Belgian Bankers Academy).

Aflati mai multe despre NSF International www.nsf.org

nfs
NSF International este o organizatie internationala independenta care redacteaza norme, analize si certifica produse pentru industria alimentara, printre care apa si bunurile de consum, in scopul reducerii riscurilor pentru sanatatea publica si protejarea mediului inconjurator (nsf.org). Fondata in 1944, NSF si-a asumat angajamentul de a proteja sanatatea umana si siguranta la nivel mondial. NSF International este o Organizatie de Sanatate Panamericana / Centru de Colaborare al Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru Siguranta Alimentara, Calitatea Apei si Mediului Inconjurator.

Divizia Alimentara Internationala a NSF furnizeaza expertiza si servicii acreditate de-a lungul tuturor sectoarelor din lantul de aprovizionare, inclusiv agricultura, industria alimentara, bunastarea animalelor, procesarea si distributia produselor lactate si a produselor de pescuit si acvacultura, programe informatice de management a calitatii, vânzarea cu amanuntul si unitatile de alimentatie publica. Serviciile includ GFSI (Global Food Safety Initiative), echipamente destinate industriei alimentare si certificarea compusilor nealimentari, validarea si inspectia HACCP, controlul si certificarea mentiunilor, analize ADN si ale ambalajelor, dezvoltarea produselor si procedeelor si certificarea produselor alimentare ecologice de catre QAI (Quality Assurance International). NSF propune, de asemenea, servicii de audit, consiliere si cursuri de formare specializate.