Japonia este interesata sa investeasca in organizarea producatorilor romani de miere

0
814

In vederea stabilirii unor contacte de lunga durata intre importatori japonezi si producatorii de miere din Romania este nevoie de constanta, a explicat E.S. Kisaburo Ishii, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Japoniei in Romania.

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a avut o intalnire, luni in 13 iunie 2016 cu E.S. Kisaburo Ishii, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Japoniei in Romania.

In cadrul intalnirii, ministrul Achim Irimescu a facut o descriere succinta a potentialului de care dispune agricultura din Romania, punand accent pe domeniile care necesita eficientizare – tehnologizarea si service-ul pentru masinile agricole, managementul fermelor mici si medii, crearea de cooperative in vederea valorificarii produselor romanesti pe pietele internationale.

Ministrul a subliniat faptul ca isi doreste o imbunatatire a schimburilor comerciale intre Romania si Japonia, dar si transfer de know-how de la specialistii japonezi, pentru a creste eficienta in domeniile mentionate.

miereAmbasadorul Japoniei a precizat ca este familiarizat cu standardul de calitate al produselor romanesti, referindu-se in special la miere si produsele apicole, insa a mentionat ca, in vederea stabilirii unor contacte de lunga durata intre importatori japonezi si producatorii din Romania este nevoie de constanta. In acest sens, Excelenta Sa a explicat ca Japonia este interesata sa investeasca in organizarea producatorilor romani de miere, tocmai pentru a avea certitudinea ca acestia pot oferi marfa constant.

La finalul intalnirii, ministrul Achim Irimescu si-a exprimat dorinta de a primi in viitorul apropiat, in Romania, vizita omologului sau din Japonia, pentru ca impreuna sa identifice solutii pentru o cooperare mai buna intre Romania si Japonia.