S-a stabilit valoarea totala a ajutorului financiar in avans pentru depozitarea privata a carnii de porc

0
891

In sedinta Guvernului din 2 iunie 2016 a fost aprobata o Hotarare care stabileste valoarea totala a ajutorului financiar in avans pentru depozitarea privata a carnii de porc.

Valoarea totala a ajutorului este in limita sumei de 309.500 euro, se acorda ca sprijin din Fondul European de Garantare Agricola – FEGA si se prefinanteaza din sumele alocate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2016 din venituri din privatizare.

depozitarea_privata_a_carnii_de_porc 2De acest ajutor financiar beneficiaza persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si familiale si/sau persoanele juridice, platitoare de TVA, care indeplinesc conditiile prevazute de legislatia europeana in domeniu (Regulamentul (CE) nr. 826/2008 al Comisiei. – de stabilire a normelor comune de acordare a ajutorului pentru depozitarea privata a anumitor produse agricole.

Ajutorul se acorda pentru cererile depuse in perioada 4 ianuarie – 3 februarie 2016. Cererile depusese raporteaza la o perioada de depozitare de 90 zile. Fiecare cerere trebuie sa se refere doar la una din categoriile de produse aflate in Anexa si trebuie sa acopere o cantitate minima de cel putin 10 tone produse dezosate si cel putin 15 tone pentru celelalte produse.

depozitarea_privata_a_carnii_de_porc 3Sprijinul financiar se implementeaza de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si reteaua sa teritoriala. APIA va pune la dispozitia solicitantilor formularistica si documentatia necesara aplicarii corecte a masurii de acordare a ajutorului pentru depozitarea privata a carnii de porc si elaboreaza metodologia de aplicare a masurii si ghidul solicitantului. Acestea vor fi afisate pe site-ul oficial al APIA, www.apia.org.ro.