În UE rata de reciclare a ambalajelor de carton pentru băuturi continuă să crească

0
280

Alianța pentru Mediu și Ambalaje din Carton pentru Băuturi (The Alliance for Beverage Cartons and the Environment – ABCE) a anunțat cele mai recente cifre privind reciclarea cartonului în UE.

Rezultatele oferite de cele mai recente rapoarte arată că în 2015, 44% dintre ambalaje din carton pentru băuturi au fost reciclate, continuând astfel tendința crescătoare a ultimilor zece ani. Procentul de ambalaje folosite reciclate, anunțat de ABCE este echivalent cu aproximativ 400.000 de tone, sau peste 16 miliarde de ambalaje din carton pentru băuturi, reciclate în peste 20 de fabrici de hârtie din Europa. Rata de recuperare totală, inclusiv reciclarea și recuperarea energiei, a atins 74% pentru 2015.

Annick Carpentier director general al ABCE a declarat că: “Această diferență de performanță implică faptul că procentul de reciclare a ambalajelor de carton pentru lapte sau suc consumate în casele din întreaga Europă poate să crească în continuare. Noi sugerăm că dacă toate ambalajele ar fi colectate separat, combinat cu introducerea unei interdicții privind depozitarea deșeurilor de ambalaje ar stimula în mod semnificativ economia circulară.” ambalaje