Un roman consuma in medie pe an 14 litri de bauturi necarbonatate pe baza de fructe

0

Cel mai recent studiu Euromonitor arata ca, anul trecut, vanzarile de bauturi necarbonatate pe baza de fructe s-au ridicat la 270 milioane de litri, insemnand aproape 14 litri per capita, anunta Ziarul Financiar.

Primii zece jucatori de pe acest segment detin 70% din cota de piata, iar dintre acestia, doar doi (Romaqua Group – brand Giusto si European Drinks – brand Fruttia) sunt producatori romanesti. Din topul bauturilor necarbonatate, mai fac parte branduri internationale produse si in Romania, dar si branduri importate, cum este cazul Happy Day de la Rauch sau Pfanner, vandut de Cyrom Romania.

Cu o cota de 15% din piata, conform Euromonitor, lider in acest segment este Cappy, produs de Coca-Cola HBC. Este si unul dintre motivele pentru care producatorul a decis sa isi extinda gama de produse, adaugand Cappy Pulpy, Cappy Plus si Lemonade by Cappy in portofoliu in ultimii ani. In 2013, Coca-Cola HBC a investit 20 milioane de euro intr-o linie de imbuteliere a brandului Cappy Pulpy, care a devenit astfel cel mai vandut suc din categoria sa si una dintre cele mai exportate bauturi „made in Romania”.

Pozitie top Brand Producator/importator Cota de piata (%)
1 Cappy Coca-Cola HBC 15,3
2 Tymbark Maspex Romania 15,3
3 Giusto Romaqua Group 11,3