Ambalaj din frunze de roșii, pentru înlocuirea tăvițelor din plastic

0
44

Supermarketurile încearcă o nouă tehnologie, care, spun ele, ar putea elimina utilizarea a 3,5 milioane de tăvițe din plastic în fiecare an, relatează Fruitnet.

Totodată, ele urmăresc și crearea unei imagini prietenoase cu mediul pentru produsele lor marcă proprie.

Rețeaua britanică de supermarketuri Waitrose a început să testeze un nou ambalaj în care frunzele de roșii reprezintă un ingredient folosit la obținerea acestuia. Noul material este creat într-un proces care utilizează o nouă tehnologie ce combină frunzele uscate de roșii și pastă de carton reciclat.

Acest ambalaj ar putea reprezenta sfârșitul utilizării tăvițelor din plastic pentru ambalarea roșiilor organice.

Noile ambalaje vor fi folosite pentru roșiile cherry Waitrose Duchy Organic și pentru roșiile „baby plum” în anumite supermarketuri selectate. În cazul în care inițiativa are succes, distribuitorul dorește să extindă experiența și la alte supermarketuri din rețeaua sa, în 2018, realizând astfel economie potențială în utilizarea de tăvițe din plastic de circa 3,5 milioane de bucăți pe an.

Nicola Waller, șeful departamentului pentru produse proaspete de la Waitrose, a declarat: „Suntem hotărâți să reducem utilizarea plasticului în rețeaua noastră de supermarketuri. Acest lucru se bazează pe angajamentul nostru de a ne asigura că toate ambalajele pentru produsele marcă proprie sunt reciclabile, reutilizabile sau compostabile la domiciliu până în 2025. Începând cu anul 2009, am redus totalul cantității de ambalaje din toate produsele cu aproape 50% și suntem încântați de acest mod imaginativ de prezentare a roșiilor noastre Duchy of Organic pentru clienții noștri.”

Noul ambalaj este ultimul dintr-o serie de inovații ale companiei Waitrose, incluzând cutii pentru Red Lentil Pasta (pastă din linte roșie) și Green Pea Pasta (pastă de mazăre verde obținută parțial) din leguminoase.