Danish Crown sprijina utilizarea unei modalitati revolutionare de ambalare a carnii

0
534
ordonanța militară

Danish Crown a probat si aprobat ambalajele care pastreaza transporturile de carne pe distante lungi, fara a fi nevoie de congelare sau ambalare in vid, sustinand ca acesta ar putea “castiga teren”, in industria carnii de porc.

Compania a anuntat pe 29 iunie ca a efectuat prima livrare de carne de porc proaspata din Ringsted, Danemarca, la Melbourne, Australia, impachetata in noul ambalaj ”minune”. Folosind tehnici brevetate de gestionare a oxigenului BluWrap, ce ajuta la mentinerea unei atmosfere controlate, carnea de porc a rezistat unui tranzit de 56 zile.

“Carnea de porc a fost expediata folosindu-se la ambalare tehnologia BluWrap, iar la sosirea la destinatie aceasta arata si avea aceleasi caracteristici organoleptice ca la momentul plecarii de la producator, in ciuda celor 56 de zile de tranzit, fara a se folosi niciun fel de gheata sau procedee de congelare,” a declarat Tom Petersen, senior manager de productie si calitate, la Danish Crown, care a participat la deschiderea transportului, in Australia.

”Clientul nostru australian a fost extrem de multumit de culoare, textura si randamentul pe produs obtinut pe parcursul intregului proces. Acest lucru arata cu adevarat o noua tehnologie care va castiga teren in industria carnii de porc, in anii urmatori”.

ambalare3Cercetarea in domeniul transporturilor transoceanice a unor produse utilizandu-se tehnologia BluWrap a continuat pentru a putea fi aplicata si in sectorul carnii de porc, anterior avand loc testari pe trasee maritime ce aveau ca puncte de plecare si destinatie Chile si Olanda. Tehnologia este deja utilizata pentru transportul fructelor de mare in intreaga lume.

”Acest prim transport de carne de porc deschide noi si semnificative oportunitati de piata pentru BluWrap,” a declarats CEO-ul BluWrap, Mark Barnekow.

“Pana in prezent, eforturile noastre s-au concentrat pe transportul maritim de fructe de mare, folosind containere dotate cu aceasta tehnologie, gandind ca in acest fel producatorii si furnizorii pot utiliza un mod mai ecologic de depozitare pentru a aduce produsul lor pe piata. Cu acest transport de succes, ne asteptam ca utilizarea acestei tehnologii sa se extinda pentru a include o parte cat mai mare din sectorul transportului carnii de porc si astept de asemenea cu nerabdare sa extindem noua experienta si spre transportul altor produse precum carnea de pui, de vita si de miel. “

ambalare2BluWrap a inceput sa se preocupe de utilizarea acestei tehnologii in transportul carnii de porc dupa ce mai multi clienti din China si Japonia au solicitat transporturi de carne de porc proaspata de la furnizorii straini pentru a satisface pietele locale si preferintele pentru produsele proaspete, mai degraba decat pentru cele congelate.

BluWrap se asteapta, de asemenea, ca tehnologia sa sa reduca pierderile si sa ajute la cresterea randamentelor (generand mai mult profit), crestere asociata, de obicei, in domeniu cu utilizarea ambalajelor cu vid impreuna cu folosirea pe timpul transportului a refrigerarii produsului. In plus, BluWrap se asteapta ca prin utilizarea tehnologiei lor sa se realizeze economii de materiale destinate ambalarii, precum si de a reduce impactul asupra mediului.