Waitrose vinde din 15 iunie, pe piata britanica, bucati de carne de pui cu continut de omega 3, la caserola.

0
441

Waitrose vinde din 15 iunie, pe piata britanica, bucati de carne de pui cu continut de omega 3, la caserola.

Retailerul britanic Waitrose a anuntat disponibilitatea la raft a primului produs din carne de pui cu continut de omega 3, din Marea Britanie. Distribuitorul a spus ca, in Marea Britanie, doar 23% dintre adulti au rezerve adecvate ale acestor substante nutritive (250 mg / zi). Aportul nutritional cu acesti acizi grasi esentiali este, de asemenea, total inadecvat la copii si tineri, in general.

omega_3Pentru a ajuta la reechilibrarea nutritiei cu aceste substante Waitrose a ales imbogatirea cu omega 3 a carnii de pui, care este proteina care se vinde cel mai mult. Carnea de pui imbogatita cu omega 3 se vinde in general, in caserole ce contin 12 bucati de carne de pui. Preturile incep de la 4,68 euro pe kilogram pentru puiul intreg si ajung la peste 20,5 euro per kilogram in functie pe partile vandute ale puiului (piept, pulpe, aripi etc.). Gustul si aspectul sunt la fel ca si la carnea de pui conventionala.

Conform testelor efectuate pe treizeci de voluntari sanatosi, timp de cinci saptamani, care au consumt trei portii pe saptamâna din acest tip de carne de pui s-a inregistrat o crestere cu 12% a nivelului de omega 3 din organism.

omega_3_7Retailerul britanic Waitrose a apelat la Moy Park din Irlanda de Nord pentru producerea acestor pui care au fost hraniti cu o dieta bazata pe alge bogate in omega 3, dieta dezvoltata de Devenish Nutrition. Un astfel de flux de productie poate fi de asemenea utilizat pentru a imbogati si alte tipuri de carne de pasare cu omega 3. De asemenea, se pot obtine in acest mod oua imbogatite cu omega 3.

In Franta, carnea de pui imbogatita cu omega 3 exista deja datorita producatorului Bleu-Blanc-Coeur, al carui procedeu de imbogatire a carnii cu omega 3 s-a bazat pe insertia de seminte de in, rapita si lucerna in hrana animalelor pentru a imbunatati profilul nutritional al produselor finite (oua, carne, lapte si produse lactate), in special cu omega 3. Industria precizeaza, de asemenea, ca s-a obtinut imbunatatirea calitatilor organoleptice (culoare, gust, aroma, suculenta, sensibilitate etc.) si performanta de mediu. Mai mult de 450 de procesatori si distribuitorii sunt parteneri in acest proces.