Dublu succes la Premiile poloneze Pakstar

0
540
ambalare1
castigatori

Smurfit Kappa a primit inca o recunoastere pentru expertiza sa in designul de ambalaj, castigand la ambele categorii -transport si ambalare – la Premiile nationale Pakstar din Polonia.

Sistemul inovator pentru transportul fructelor moi si proaspete numit SoFruBox® a castigat premiul Pakstar la categoria de ambalaje pentru transport. Sistemul SoFruBox consta dintr-o lada in care pot fi stivuite casolete individuale cu fructe, cu capacitatea de 500g (SoFruMiniPak®) sau de 1000g (SoFruBox®) si care poate fi adaptata pentru a putea satisface nevoile atat ale cultivatorului, cat si ale retailerului.

ambalare2Aceasta solutie satisface toate cerintele care se manifesta de-a lungul lantului de aprovizionare, asigurand asigura ventilatia necesara fructelor pentru a face fata schimbarilor de umiditate si de temperatura, pastrand pe acestea in stare optima. De asemenea, SoFruBox® este imprimat cu o grafica de mare impact care permite clientului sa diferentieze usor laditele SoFruBox® in punctele de vanzare cu amanuntul unde se manifesta o competitie acerba intre produse din aceeasi categorie.  Sistemul SoFruBox® atrage atentia consumatorului la punctul de vanzare.

ambalare3Castigatoarea categoriei “consumator” de ambalaje, pentru Smurfit Kappa a fost designul inovator produs de aceasta pentru sucurile de fructe, design numit “Ice Box”. Ambalajul “Ice-Box” de 5l Bag-in-Box® este o solutie practica si atractiva de ambalare, care raspunde nevoilor si asteptarilor consumatorilor. El este nu numai usor de transportat de la magazin la domiciliu, dar, de asemenea, ofera si cea mai buna utilizare posibila a spatiului in bucatarie. Cutia a fost astfel gandita si dimensionata pentru a se potrivi perfect pe cele mai multe rafturi ale frigiderului si robinetul a fost asezat intr-un mod convenabil astfel incat sa poata fi folosit pentru a turna sucul direct din frigider, eliminand necesitatea mutarii amblajului de pe raftul frigiderului.

De asemenea, este posibila adaugarea de pahare de hartie ca accesorii, maximizand comoditatea in utilizare si facandu-l ideal pentru consumul rapid. Culorile de pe pahare sunt singurele culori puternice de pe ambalaj, sugerand in subconstient culoarea fructelor din care s-a facut sucul.

“Suntem incantati ca am castigat aceste premii Pakstar, care, avand in vedere si castigarea  premiilor Art of Packaging la inceputul acestui an, demonstreaza expertiza si experienta de prima marime a echipei de proiectare a Smurfit Kappa Polonia”, a declarat Jakub Świętek, directorul departamentului de design de la Smurfit Kappa Polonia.