Elopak și Arla Foods lansează cartonul natural Pure-Pak

0
214

Elopak a încheiat un parteneriat cu Arla Foods în Suedia, lansând mai multe produse ecologice EKO utilizând cartoane Naturally Pure-Pak obținute din carton maro natural.

Potrivit Dairy Reporter, cutiile de carton, realizate la Natura Life de către Stora Enso, păstrează culoarea brună, naturală a fibrelor de lemn, creând un ambalaj autentic care satisface cererea de produse etice și ecologice.

Lapte organic, lapte fermentat, smântână

Anna-Karin Modin Edman, managerul pentru sustenabilitate al Arla, a declarat că ambalajele vor fi utilizate mai întâi pentru ambalarea laptelui organic, a laptelui fermentat și a smântânei, existând însă intenția de a extinde ulterior utilizarea acestui ambalaj, la mai multe produse.

„Arla face un nou pas către un ambalaj mai ecologic pentru produsele sale lactate ecologice. Prin înlăturarea unui strat de material, impactul asupra mediului al cutiei este redus cu încă 24%. De asemenea, ambalajul EKO clasic alb, devine acum maro”, a spus ea.

Ambiția generală a companiei Arla este de a reduce impactul de mediu al ambalajului său cu 25% până în 2020. Compania a spus că lansarea ambalajului organic va conduce la reducerea amprentei sale ecologice.

„În fiecare an ambalăm aproape un miliard de produse în Suedia și dorim să ne asigurăm că avem cel mai bun ambalaj posibil pentru climă și mediu”, a adăugat Edman. „Urmare a îndepărtării unui strat de material, impactul cutiei de carton asupra mediul este redus cu 24%, iar greutatea sa cu 3% comparativ cu versiunea anterioară. Deoarece vindem volume mari de produse, noul ambalaj va avea un efect semnificativ.”

1 litru și 500ml

Ambalajul Pure-Pak cu carton maro natural este disponibil în dimensiuni de 1 litru și 500 ml. Acesta rulează pe liniile de umplere existente pentru produsele proaspete și ESL, fără modificări ale setărilor echipamentelor. Noul ambalaj este 100% reciclabil și poate fi reciclat prin canalele existente.

„Toate cartoanele utilizate la producerea ambalajelor Arla provin din păduri gestionate în mod durabil; totuși acest nou carton atinge noi nivele în ceea ce privește sustenabilitatea producției de ambalaje”, a spus Ivar Jevne, vicepreședinte executiv, și membru în consiliul de administrație al Elopak.

„Inovarea este rezultatul reunirii celor mai bune expertize, competențe și experiențe din colaborarea noastră cu Stora Enso. Acesta nu este doar un alt tip de carton pentru cutiile noastre Pure-Pak, ci un concept cu totul nou”, a declarat Edman, care a mai adăugat că ambalajul Pure-Pak va atrage atenția pe rafturilor supermarket-urilor deoarece comunică valorile legate de consumul de produse organice și este „total diferită de orice altceva, în segmentul de lapte refrigerat, un segment de piață din ce în ce mai complex”.

„Suntem bucuroși de colaborarea cu Elopak și suntem încântați să introducem noul carton Natura Life produs de către Stora Enso”, a declarat Annica Bresky, VP executiv, divizia Consumer Board, Stora Enso. „Ceea ce face ca acest carton să fie unic este că are culoarea maro atât în interior, precum și pe dinafară. Acest lucru va spori aspectul organic al ambalajului din carton și îl va face să iasă în evidență pe rafturi.”