Enso extinde tehnologia RFID pe piata vinului si a produselor alimentare

0

Stora Enso continua sa se extinda in sectoarele productiei de vin, produse lactate si pe piata altor produse alimentare, cu tehnologia sa de ambalare inteligenta (AI), lucrand indeaproape cu proprietarii de marci si clientii pentru a-i ajuta sa inteleaga care sunt capacitatile AI si  modul de a face bani folosindu-le.

Vorbind la Congresul din Amsterdam (Noiembrie 14-15) al AIPIA (Activ Intelligent Packaging Industry Association), Juha Maijala, director de proiect, ambalaje inteligente la Stora Enso, a explicat modul in care functioneaza tehnologia.

Ambalaje personalizate

vin3El a declarat ca firma conlucreaza cu proprietarii marcilor si cu creatorii de design de ambalaj, aratandu-le beneficiile personalizarii fiecarui ambalaj folosind tehnici de codificare ce se bazeaza pe RFID (identificare prin radiofrecventa – Radio Frequency Identification) si NFC (comunicare prin campuri apropiate – Near Field Communication).

“Noi lucram impreuna cu clientul pentru a contura si furniza continutul pe care proprietarul brandului doreste sa-l transmita consumatorului. Utilizam in acest sens un convertor si propria noastra echipa interna pentru a integra inteligenta in ambalaj, care este apoi conectat la tehnologia Stora Enso Cloud si la o serie de alte noi informatii detaliate”, a spus Maijala.

vin5La evenimentul AIPIA, compania a demonstrat incorporarea si utilizarea in ambalajele pentru laptele praf pentru copii de la Latticini a tehnologiei NFC. Atunci cand un client cumpara produsul, el poate scana ambalajul cu ajutorul unui smartphone si poate astfel sa obtina date, continut video si instructiuni de utilizare pentru laptele praf respectiv.

Maijala a mai aratat si ca, in schimb, proprietarul de brand primeste informatii detaliate cu privire la modul in care consumatorii lor se comporta si care sunt cerintele utilizatorilor, existand astfel posibilitatea de imbunatatii interactiunea dintre client ti producator, precum si caracteristicile produselor.

NXP Semiconductors

Stora Enso a inceput sa lucreze cu NXP Semiconductors anul trecut, pentru a integra tehnologia RFID in ambalaj, deschizand si un centru de inovare la Helsinki. Firma a prezentat un ambalaj pentru sampanie cu functionalitati inteligente, la Luxe Pack Monaco 2015, ambalaj care ofera efecte speciale de iluminare si pastreaza bautura rece, ca si cum ar fi stat la gheata.

“Cooperarea cu NXP ofera oportunitati de afaceri substantiale pentru Stora Enso. Am lucrat deja pentru crearea mai multor ambalaje concept inteligente pentru clientii si partenerii. Cooperarea cu NXP ne va permite sa aducem aceste noutati mai aproape de piata si sa oferim o scalabilitate mai rapida in solutiile inteligente de ambalaje de hartie/carton si metal”, a declarat Karl-Henrik Sundström, CEO, Stora Enso.