ESE 2019: NutriScore – Trend sau Necesitate?

0
308
Nutri-Score

Adoptata deja de mai multe tari europene, schema voluntara de etichetare nutritionala Nutriscore, tinde sa devina noul trend in materie de informare rapida a consumatorului.

Despre criteriile care stau la baza schemei, punctele pozitive, dar si cele mai putin pozitive ale acestei abordari, aflam impreuna de la Giorgiana Jelescu, Managing Director NSF International, la ESE-Etichetare.Siguranta.Etica. care se va desfasura la Capital Plaza Bucuresti in perioada 14-15 noiembrie 2019.

Participantii la ESE 2019 vor putea afla LIVE ce este corect si ce nu pe eticheta lor. Astfel, prin simpla participare la seminar va puteti pune la punct eticheta!

Ce este NutriScore
NutriScore clasifica alimentele si bauturile in functie de profilul lor nutritional, folosind un sistem de coduri de culori, cu o scara cuprinsa intre A (alegeri mai sanatoase) si E (alegeri mai putin sanatoase). Criticii se plang de faptul ca sistemul discrimineaza alimentele “sanatoase” cu un continut ridicat de grasimi saturate, cum ar fi pestele si uleiul de masline.

Voluntar, nu obligatoriu
Sistemul Nutriscore a fost dezvoltat in Franta, unde este obligatoriu si este introdus intr-o serie de alte tari precum Belgia si Spania, in conditiile in care Europa isi doreste sa combata criza de obezitate.

In Germania, unele companii alimentare s-au angajat deja in mod voluntar in etichetarea NutriScore, inclusiv Danone, pentru produsul sau „fructele piticilor”. Bofrost si Iglo folosesc si ele Nutriscore in magazinele si site-urile lor online.

MAI MULTE DESPRE NUTRISCORE