Hartie ecologica ce poate inlocui plasticul in anumite ambalaje

0
136

Producatorul finlandez Metsä Board a lansat o noua hartie eco-bariera, adecvata pentru ambalarea produselor alimentare si pentru a satisface nevoile consumatorilor si marcilor in cautarea alternativelor prietenoase cu mediul.

MetsäBoard Prime FBB EB nu contine plastic si, conform schemelor locale de reciclare, poate fi reciclata in fluxuri de deseuri din hartie sau carton. Ca alternativa la ambalajele din plastic, Metsä Board isi propune sa furnizeze consumatorilor un mod usor si rentabil de reciclare.

Noul produs ofera protectie si durabilitate, constituindu-se intr-o bariera medie impotriva umiditatii si a grasimii. Fabricata din fibre proaspete, pure, obtinute din surse sustenabile, fara substante fluorochimice sau agenti de albire fluorescenti, MetsäBoard Prime FBB EB este sigura pentru contactul direct cu alimentele.

Katja Tuomola, director de dezvoltare a afacerilor la Metsä Board, parte a Metsä Grop, a declarat:

“Ambalajele din carton fabricate din materiale regenerabile sunt o alegere sustenabila, iar prin dezvoltarea suplimentara a proprietatilor de bariera ale cartonului suntem acum capabili sa facem ca acest material sa poata fi utilizat intr-un numar mai mare de aplicatii. Noul nostru carton eco-bariera fara plastic ofera multe oportunitati interesante pentru ambalarea produselor alimentare si pentru alte utilizari finale, in cazul in care sunt necesare proprietati de bariera.”

Noul produs este certificat PEFC si FSC si este cea mai recenta versiune a ambalajelor de bariera alternativa a Metsä Board.