Tetra Pak a inregistrat rezultate foarte bune in 2015, in ciuda contextului economic global

0
1052

Veniturile Tetra Pak® au atins o valoare de 11,9 miliarde de euro in 2015, cu o crestere de 7,5% fata de anul anterior, in ciuda provocarilor macroeconomice globale. Aceasta crestere a fost determinata de diferentele de curs valutar in proportie de 6,3%, insa compania a raportat rezultate semnificative pe portofoliul de Servicii Tehnice si Solutii de Procesare si o crestere moderata pe portfoliul de Solutii de Ambalare.

Dennis_Jönsson_Presedinte_si_CEO_Tetra_Pak

Presedintele si CEO-ul Tetra Pak, Dennis Jönsson, a declarat: „In ciuda ritmului de crestere incetinit din cele doua piete principale pentru compania noastra – China si Brazilia – si a scaderilor in vânzari din celelalte tari, generate de evenimente politice si economice, in 2015 am continuat sa crestem pe segmentele Solutii de Procesare si Solutii de Ambalare. Este o realizare de care suntem mândri, fiind rezultatul strategiei noastre solide, al nivelului de implicare al angajatilor nostri si al sustinerii din partea clientilor nostri.”

Solutii de Ambalare

Veniturile pe portfoliul de Solutii de Ambalare au atins in 2015 un total de 10,1 miliarde de euro, mai mari cu 6,4% fata de anul anterior, cu o evolutie pozitiva semnificativa in sfera Serviciilor Tehnice. In volum, vânzarile de material de ambalare au inregistrat o usoara crestere, cu 184 de miliarde de ambalaje vândute in 2015, fata de 180 miliarde in 2014, in ciuda mediului economic global mai dificil.

Prin introducerea de ambalaje cu forme inovatoare, de materiale noi si cu un plus de functionalitate, Tetra Pak a putut raspunde nevoilor clientilor sai pentru produse si servicii care sa ii ajute sa obtina performanta si sa se diferentieze pe piata.

Solutii de Procesare

In ceea ce priveste portofoliul de Solutii de Procesare, Tetra Pak a inregistrat venituri de 1,7 miliarde de euro in 2015, cel mai ridicat nivel din istoria companiei. Toate cele cinci piete globale in care compania opereaza au contribuit la performanta totala, cu o crestere notabila de doua cifre in China, Orientul Mijlociu si Africa. Vânzarile de Servicii Tehnice pentru Procesare au crescut semnificativ, cu 17% fata de anul anterior.

Rezultatele Tetra Pak in ceea ce priveste Solutiile de Procesare se datoreaza si achizitiei companiei poloneze Obram S.A., un furnizor de solutii tehnologice si echipamente in domeniul brânzeturilor, lider de piata in Polonia, Rusia, Belarus si in numeroase alte state ale Europei de Est. Ca urmare a acestei achizitii, Tetra Pak si-a extins expertiza pe aceste zone de servicii, generând un numar important de comenzi pe parcursul anului 2015.

Servicii Tehnice

Veniturile generate de portfoliul de Servicii Tehnice, care combina diviziile de Solutii de Ambalare si Solutii de Procesare, au atins cifra de 1,2 miliarde de euro in 2015, cu o crestere semnificativa pe noile subcategorii de servicii. Acestea includ produse pentru imbunatatirea liniei de productie, consumabile, precum lubrifiantii si adezivii utilizati in productie, si servicii de expertiza pentru cresterea performantei operationale a clientilor, fie prin reducerea costurilor, fie prin sporirea capacitatii operationale. Tetra Pak estimeaza ca aceasta crestere se va amplifica pe masura ce oferta companiei pe acest segment de servicii se extinde. In prezent, Serviciile Tehnice genereaza peste 10% din veniturile totale ale Tetra Pak.

Inovatie

In 2015, Tetra Pak a lansat o serie de produse inovatoare, precum:
• Primul ambalaj complet regenerabil din lume, Tetra Rex Bio pe baza de plante;
• Platforma de productie Tetra Pak E3, care, pentru prima data in domeniu, utilizeaza fascicule de electroni la sterilizarea materialelor de ambalare;
• Linia de extrudare a inghetatei cu cea mai mare capacitate din lume;
• Tehnologia de procesare OneStep pentru producerea de lactate din lapte praf, anterior disponibila doar pentru productii din lapte crud

Ca toate inovatiile Tetra Pak, aceste produse si tehnologii sprijina producatorii de produse alimentare, fie prin suportul oferit acestora in generarea de volume noi, fie ajutându-i in diferentierea fata de competitori, in imbunatatirea profilului de mediu sau in reducerea costurilor operationale.

Din 2015, compania are o abordare noua la nivel global in ceea ce priveste sustinerea oferita clientilor sai: prin programul de Servicii de Marketing, Tetra Pak lucreaza alaturi de clienti in generarea de idei si produse noi pentru consumatori, utilizând un portofoliu vast de solutii de procesare, ambalare si servicii dedicate.

Privind spre viitor

Analizând perspectivele pentru 2016 si anii urmatori, Jönsson afirma:

Acest an marcheaza jumatatea perioadei de implementare a Strategiei noastre pentru 2020. Inca de la inceputul aplicarii acestui program strategic, in urma cu cinci ani, am devenit din ce in ce mai eficienti operational, cu un portofoliu de produse mai puternic si mai extins si cu un accent mai mare pe valoarea adusa clientilor. Privind spre viitor, putem continua sa ne dezvoltam activitatea punând accent pe eficienta, inovatie in produse si servicii, si suport permanent pentru clientii nostri.

Logo Tetra Pak
Tetra Pak este lider mondial in solutii de procesare, ambalare si distribuire a produselor alimentare lichide. Lucrând indeaproape cu clientii si furnizorii nostri, oferim produse sigure, inovatoare si in armonie cu protectia mediului inconjurator, care satisfac in fiecare zi cerintele consumatorilor din peste 170 de tari. Având aproximativ 23.000 de angajati in peste 80 de tari, noi credem in asumarea cu responsabilitate a pozitiei de lider in industria de profil, pentru crearea unei cresteri profitabile in armonie cu protectia mediului inconjurator si cu o buna conduita sociala.

Motto-ul nostru, „PROTEJEAZA CE E BUN™”, reflecta viziunea noastra de a oferi alimente sanatoase si disponibile oriunde. Mai multe informatii despre Tetra Pak sunt disponibile pe www.tetrapak.ro.