Un ambalaj care menține prospețimea vinurilor și în afara frigiderului

0
283

Ambalajul Freez-BIB este echipat cu un compartiment pentru integrarea unei pastile de gheață. Acesta este imprimat pe un suport metalizat 100% reciclabil (proces de metalizare fără peliculă  Gloss & Green), relatează Process Alimentaire.

LGR Packaging a dezvoltat un nou model de ambalaj, BIB-Freez, ce păstrează vinul proaspăt chiar și după ce acesta este scos din frigider. Cu un acumulator de frig (pastilă de gheață) integrat în ambalaj, băutura poate rămâne rece pentru mai mult de două ore, în condiții standard de utilizare. Ambalajul a fost proiectat astfel încât dispozitivul poate fi ușor integrat în acesta, astfel încât să poată fi ușor utilizat de consumatorul final, dar și să fie ușor de integrat pe liniile de fabricație.

„Designul ambalajului, obținut după ani de cercetare și proiectare permite o distribuție optimă a frigului, iar tehnologia se adaptează la toate tipurile de cutii paralelipipedice cut-off,” adaugă Claudine Poncet, director de marketing al producătorului.

Dincolo de soluția tehnică remarcabilă, Freez-BIB constituie și un suport excelent de marketing.

Sistem de deschidere ușoară pentru casetă (pastilă)

Ca actor major în producția de cutii, cu 50 de milioane de unități pe an produse, LGR a mai dezvoltat dezvoltat de acum câteva luni, un dispozitiv ce permite ca robinetul atașabil să fie montat foarte ușor în afara cutiei atunci când este utilizat de către consumator.

LGR  Packaging a realizat și un sistem de deschidere ușor pentru cutia de carton, după ce conținutul este golit: banda de rupere BIB constă din două benzi la capete.

„Consumatorul poate cu ușurință separa componentele din plastic și carton și aplatiza cutia pentru reciclare optimă”, spune producătorul. „Sortarea se face mai ușor atunci când pachetul conține un deget mâner în loc de un mâner din plastic.”