6 produse Mestesugari de Gusturi, atestate ca produse traditionale

Carmangeria Mestesugari de Gusturi, detinuta de Cristina si Ioan Smadu, a primit atestate de produse traditionale pentru sase dintre produsele sale, anunta Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Astfel, producatorul bucurestean Mestesugari de Gusturi a primit atestat pentru sase produse traditionale obtinute din carne de porc: caltabos taranesc, toba taraneasca, drob de casa, carnati macelaresti, carnati taranesti si lebar taranesc.

Carnatii macelaresti mestesugari de gusturi sunt un preparat din carne specific sezonului rece, nelipsiti de pe mesele de sarbatori in special cu ocazia Craciunului si a Anului Nou. Acestia se obtin din spata de porc cu grasime si slanina tare, iar ingredientele folosite sunt: sare grunjoasa, usturoi, piper negru, boia de ardei dulce. Traditia fabricarii carnatilor este mostenita de la breslasii bucuresteni de acum 200 ani si pastrata pana in prezent.

Caltabosul taranesc mestesugari de gusturi este un preparat din carne de porc, maruntaie de porc si orez, specific sezonului rece. Secretul pentru un gust deosebit al produsului este dat de alegerea condimentelor si de echilibrul dintre organele de porc si grasimea folosita la acest preparat si afumarea corespunzatoare. Traditia fabricarii este mostenita de la hangii bucuresteni, cu o vechime in zona de peste 50 ani, fiind transmisa de la o generatie la alta.

Carnatii taranesti mestesugari de gusturi se obtin din spata de porc cu grasime si slanina tare, provenite de la porci crescuti in ferme cu renume, iar ingredientele folosite sunt: sare grunjoasa, usturoi, piper negru, boia de ardei iute. Secretul carnatilor taranesti mestesugari de gusturi consta in calitatea si prospetimea carnii si a faptului ca este taiata la barda, a ingredientelor de calitate, in proportii corecte si uscarea/afumarea lor corespunzatoare.

Drobul de casa mestesugari de gusturi se obtine din ficat de porc (70%), carne porc si prapure porc iar ingredientele folosite sunt: sare grunjoasa, piper negru, verdeturi, oua crude si fierte. Secretul drobului de casa mestesugari de gusturi il reprezinta compozitia specifica, in care se regaseste in proportie de peste 70% ficat de porc si verdeturi in proportii corecte, prapur si coacere/afumare corespunzatoare.

Lebarul taranesc mestesugari de gusturi este un preparat din ficat de porc si carne de porc, specific sezonului rece. Secretul pentru un gust deosebit a produsului lebar taranesc mestesugari de gusturi este dat de materia prima, de condimentele folosite, precum si durata de fierbere a acestora.

Toba taraneasca mestesugari de gusturi este un preparat traditional obtinut din rasoale si organe de porc. Secretul gustului consta in maiestria utilizarii condimentelor in amestec cu organe si carnea de porc care aminteste de aroma produsului traditional de odinioara.


Despre Mestesugari de Gusturi
Infiintata in 2015 din dorinta de a pune pe mesele romanilor carne gustoasa, sanatoasa, proaspata si ce provine doar din ferme romanesti, afacerea de familie Mestesugari de Gusturi s-a bucurat de aprecierea consumatorilor inca din primele luni de existenta. Astfel, au raspuns solicitarii pietei, care s-a indreptat tot mai mult spre un consum de carne romaneasca, realizata dupa retete traditionale, utilizand doar condimente naturale, fara aditivi si inlocuitori. Simplitatea retetelor permite consumatorilor sa simta gustul veritabil al carnii, fara sa fie acoperit de alte arome.

Procesul tehnologic consta in sararea si maturarea carnii, o tehnica folosita inca din Antichitate, urmata de coacerea si afumarea produselor, dupa caz. Sunt retete traditionale transpuse in vremurile noastre actuale, produse la cele mai inalte standarde de igiena si calitate.

Pentru oferta completa, va invitam sa vizitati site-ul producatorului.