Bacteriile termodurice din lapte detectate cel mai rapid cu noua solutie Oculer

0
1258

Noua tehnologie Oculer reduce timpul pentru identificarea bacteriilor termodurice de la 72 la 24 de ore, industria lactatelor economisind până la 200 de milioane de €, au declarat reprezentanții companiei.

Oculer este o companie irlandeză specializată in furnizarea de tehnologii de detectare a bacteriilor termodurice pentru industria mondială a lactatelor.

Soluțiile Oculer pentru procesatorii din industria lactatelor au caracteristici “de avertizare timpurie” automată, prin care laptele crud care vine în ciclul de producție poate fi identificat dacă conține niveluri inacceptabile de bacterii termodurice în cel mai rapid timp posibil, susține Brian Byrne, CEO al Oculer.

Proprietățile noii tehnologii includ măsurarea precisă a bacteriilor termodurice atât în laptele crud, cât și în cel pasteurizat, a spus Byrne.

Bacteriile termodurice

bacteria

Bacterii termodurice sunt microorganisme care apar în mod natural ale căror sporii sunt rezistente la tratamente termice și chimice. În consecință, bacteriile nu sunt eliminate prin procesul de pasteurizare, care este folosit în mod normal de procesatorii de lapte pentru a sanitariza laptele crud, a spus Byrne.

Cu toate acestea, Byrne a spus că acest tip de bacterie nu este în mod normal dăunătoare pentru sănătatea umană, dar accelerează alterarea și contaminarea produselor lactate, și pot reduce dramatic termenul de valabilitate la raft.

Provocări pentru fermieri și procesatorii de lapte

“La fel ca în multe țări de pe glob, atunci când rezultatele testelor indică o incidență ridicată de bacterii termodurice în laptele primit de la fermă, fermierii irlandezi suferă deduceri de penalizare din plățile pe care le primesc de la procesatorii de lactate”, a spus Byrne. “Această deducere nedorită vine intr-un moment în care prețurile mondiale deja diminuează mult veniturile fermierilor crescători.”

Procesatorii de lapte folosesc agar pentru a testa laptele pentru bacteriile termodurice rezistente, a adăugat el. “Care este o metodă lentă, laborioasă și costisitoare. Cel mai important însă, este faptul că această metodă este imprecisă și supusă unor erori.”

Variabilitatea inerentă a laptelui crud face dezvoltarea technologică dificilă

Cea mai mare provocare pentru Oculer a fost variabilitatea inerentă a laptelui crud ca o matrice eșantion, a declarant Byrne.

“Nu numai constituția fizică a laptelui variază de la fermă la fermă, și de la sezon la sezon – dar și prin diferite locații geografice și climate. Microorganismele care se dezvolta în laptele crud pot varia, de asemenea, susbstanțial, în funcție de mediu și de alte proprietăți.”

Cu toate acestea, Oculer a depășit aceste dificultăți prima data prin stabilirea fiabilității testului pentru a determina rezultate folosind tulpini de laborator de diferite bacterii termodurice într-un mediu stabil, cum ar fi laptele UHT, a adăugat el.

Impactul și perspectivele testării microbiologice

iaurt

Costul financiar al bacteriilor termodurice pentru producătorii de produse lactate este estimat la sute de milioane de euro anual în Irlanda numai, care decurg din lapte sau produse lactate care trebuie să fie distruse sau re-prelucrate din cauza neidentificării înainte de vreme și inexacte a bacteriilor termodurice, a declarat Byrne.

Cu noua tehnologie Oculer, “va fi o reducere substanțială a costurilor de exploatare pentru producătorii de produse lactate și costuri mai mici de laborator”, a spus el.
Byrne consideră că industria globală de testare microbiologică va suferi, fără îndoială, o revizuire fundamentală în anii următori.

În Anul Nou, Milk Test New Zeeland, un laborator independent care realizează testări pentru bacteriile termodurice pentru peste 97% din industria produselor lactate din Noua Zeelandă, este programat să primească un sistem în Hamilton.

Byrne a adaugat, “Oculer va continua să lucreze cu lideri din industrie din întreaga lume, în scopul de a dezvolta noi metode de testare microbiologice.”