Chr. Hansen dezvolta noi culturi pentru alimente

0
522

Compania daneză în domeniul bioștiinței, Chr. Hansen a câștigat un fond uluitor de 75 mil de euro de la Banca Europeană de Investiții pentru a începe un proiect de cercetare soluții inovative de culturi pentru industria alimentara, inclusiv produse din carne.

Banca Europeană de Investiții (BEI), a spus că a oferit împrumutul de 75 milioane euro in incercarea de a consolida eforturile Chr. Hansen de a revolutiona industria alimentară prin dezvoltarea de produse alimentare – cum ar fi culturile de carne – cu conținut redus de zahăr, sare și grăsimi, precum și de a extinde perioada de valabilitate.

Chr. Hensen a construit un nume pentru sine prin dezvoltarea de soluții naturale pentru produsele alimentare, nutriționale, farmaceutică și industriile agricole. De asemenea, acestea furnizează culturi alimentare – în esență, bacterii vii, drojdii sau mucegai utilizate în producția de alimente – probiotice și enzime utilizate în gama de produse alimentare, inclusiv hrana pentru animale.

Inovaţie

“Cercetarile noastre și programul de dezvoltare se referă la inovarea de noi soluții bacteriene pentru alimente, în special carne și lapte, suplimente alimentare, sănătatea animalelor, protecția plantelor și microbiome umane, și soluții de culoari naturale pentru industria alimentară și a băuturilor”, a declarat Anders Mohr Christensen, Senior Director pentru Investiții la Chr. Hansen.

Într-o declarație publicată făcută de către BEI în Luxemburg, Jan Vapaavuori, vice-presedinte BEI pentru operațiunile daneze, a declarat: “Sprijinirea cercetării, dezvoltării și inovării, cu un important impact pentru sanatate este o prioritate-cheie pentru Banca Europeană de Investiții, astfel încât suntem bucurosi să sprijinim Chr. Hansen pentru dezvoltarea de produse de o valoare importantă.”

Cercetarea Chr. Hansen va fi efectuată la centrul de cercetare și dezvoltare în orașul danez Horsholm, și în Saint-Germain-lès-Arpajon, Franța. Proiectele de cercetare vor dura până în 2018, pentru care vor fi create 80 de proiecte de cercetare și dezvoltare și noi locuri de muncă.

De asemenea, a declarat că va oferi informații suplimentare cu privire la specificul proiectelor de cercetare individuale, inclusiv a celor pe culturi de carne, în curs de dezvoltare.