Zero zahar in bauturile calde de la automate

0
17

Asociatia Europeana a Producatorilor de Automate pentru Bauturi (European Vending Machine Manufacturers Association – EVMMA), membra a Asociatiei Europene de Masini Automate & Coffee Service (EVA), reprezentand 20 de producatori de astfel de echipamente, s-a angajat sa seteze nivelul ”zero zahar” ca nivel standard pentru masinile de distribuire de bauturi calde.

Acest lucru inseamna ca automatele pentru bauturi calde vor fi configurate in fabrica sa ofere ca standard bauturile calde fara adaos de zahar, cu exceptia cazului in care cumparatorul unor astfel de echipamente a facut o solicitare specifica, in alt sens.

EVMMA a explicat ca acest lucru va insemna, in practica faptul ca, de acum incolo, consumatorii nu vor mai trebui, atunci cand solicita la o astfel de masina automata o bautura calda sa apese un buton sau mai multe, de unul sau mai multe ori, pentru a elimina optiunea de zahar daca nu este dorita.

Producatorii de obicei seteaza echipamentele inca din fabrica pentru a se asigura ca acestea vor oferi consumatorului o cafea de cea mai buna calitate, cu cele mai bune optiuni de gust. Aceasta inseamna, de exemplu, ca macinarea cafelei este optimizata. Cu toate acestea, pana in prezent, pentru a se adapta gusturilor consumatorilor, adaosul de zahar era prevazut in configuratia initiala la bauturile pe baza de cafea.

Acum, insa producatorii europeni de echipamente ce distribuie bauturi calde au facut acest pas pentru a opri consumul neintentionat de zahar de la automatele de distribuire a bauturilor calde, pentru a-si demonstra astfel angajamentul exprimat de EVA intr-un context mai larg ce vizeaza punerea la dispozitia consumatorilor a unei oferte mai hranitoare la automatele de distributie.

Masura se incadreaza astfel altor initiative voluntare recente din industria de vending care vizeaza promovarea unei alimentatii mai sanatoase, inclusiv o colaborare intre Asociatia spaniola de vending si guvernul spaniol, pe o serie de criterii, cu scopul de a oferi optiuni mai echilibrate in automatele de vanzare a alimentelor si bauturilor.

EVA reprezinta toate segmentele industriei de distributie a cafelei, apei si a industriei de distributie prin masini automate in general: producatorii de masini si componente, furnizorii de marfuri si operatorii.