Proprietarul Penny Market testează un ambalaj făcut din iarbă

0
202

Grupul german de retail Rewe, prezent și pe piața românească cu rețeaua Penny Market,  testează un nou material de ambalaj pentru produsele proaspete, realizat din 40% iarbă uscată și 60% din lemn, potrivit esmmagazine.com, citat de Magazinul Progresiv.

După patru ani de dezvoltare, acest material de ambalare va fi inițial testat pe mere ecologice în magazinele Rewe și Penny din Germania. Retailerul susține că avantajul utilizării acestei materii prime este că se dezvoltă rapid și necesită mai puțină apă și energie atunci când este procesată.

„Cu hârtia din iarbă intrăm pe un teritoriu nou în industrie. Spre deosebire de lemne, ierburile cresc mult mai repede, iar consumatorii au posibilitatea să aleagă o variantă ecologică”, susține Dirk Heim, șeful departamentului de sustenabilitate al grupului Rewe.

Rewe1La începutul acestui an, retailerul a introdus etichetarea cu laser pentru a reduce ambalajul la legume, inclusiv avocado și cartofi dulci.

În ultima perioadă, și alți retaileri și-au arătat intenția de a lua măsuri în ceea ce privește reducerea materialelor pentru ambalaje care nu sunt prietenoase cu mediul. Cel mai concret exemplu vine tot din partea unui retailer german, Lidl, care a anunțat că din luna iulie a acestui an nu va mai vinde pungi de unică folosință pentru clienții din Anglia, Scoția și Țara Galilor.

„Angajamentul nostru pentru oprirea vânzării pungilor de plastic are legătură cu promovarea unei alternative mai prietenoase cu mediul. Se vor încuraja în mod direct cumpărătorii să se gândească la mediu și la rolul pe care aceștia îl pot juca în reducerea inutilă a deșeurilor de plastic”, declara anul trecut unul dintre reprezentanții Lidl.